Kot napovedujejo hidrologi, gre jutri pričakovati ponoven porast rek v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Padavine se bodo znova okrepile in zajele vso državo, slabeti bodo začele šele proti večeru.

Velika grožnja za varnost prebivalstva je trenutno veter, ki je ponekod tako močan, da so sprožili preplah: tako je bilo v Preddvoru in na Jezerskem, kjer so se podrla številna drevesa, prebivalcem so pristojni naročili, naj ne zapuščajo domov; cesta med Preddvorom in Jezerskim je zaradi podrtega drevja zaprta, tako je še marsikje po Gorenjskem. Zelo nevarno je tudi v Bohinju, na območju Škofje Loke pa je že dopoldne avtomobil z voznico zdrsnil v deroč potok, tako da je bila nujna hitra intervencija.Veter in padavine z odjugo povzročajo precej težav tudi na Koroškem: v Črni je voda zalila prostore šolske knjižnice in telovadnice, marsikje so ostali brez elektrike. Veter odkriva strehe, pristojni opozarjajo na plazove.
Narasle vode so težave povzročale tudi na Obali, na cesto Belvedere–Strunjan v občini Izola se je vsul plaz. Še dva zemeljska plazova sta se sprožila na cesto med Lucijo in Kortami v občini Piran. Več plazov se je sprožilo tudi na cesti med Šmarjami in Dragonjo. Meteorne vode zaradi močnega dežja so ponoči zalivale hiše na Parecagu, v Piranu, na Zgornjih Škofijah in v Kortah. Objekte je zalivala tudi reka Dragonja.Zaradi snega in močnega vetra je več kot 6000 gospodinjstev ostalo brez elektrike tudi na območju Elektra Ljubljane. Največje izpade so zabeležili na Notranjskem, v Kočevju, na novomeškem območju. Dopoldne pa so bila brez električne energije tudi gospodinjstva v Trbovljah. Na območju Elektra Celje je brez elektrike ostalo 1.455 gospodinjstev, pa tudi na področju Dravograda, Libelič, Ojstrice in Selovca, Logarske Doline in Zgornje Savinjske doline ter Velenja in Vuhreda.