Ječmenova moka

Kokosovi kolački s smetano in jagodami

Sladica iz ječmenove moke, ki vas bo prepričala, da je tudi zdavo lahko zelo okusno. Semena ječmena so namreč bogata z vlakninami, prehransko posebej pomembnimi betaglukani, beljakovinami in minerali.

Sestavine

  • 4 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g surovega masla
  • 80 g ječmenove moke
  • 120 g kokosove moke
  • 10 ml češnjevega žganja
  • 10 g praška vinskega kamna (ali pecilnega praška)
  • 50 g narezanih rozin
  • 100 g kandiranih češenj
  • sredica stroka vanilje
  • Čokoladni obliv:
  • 150 g čokolade
  • 100 g surovega masla
  • 50 ml rastlinskega olja
  • Dekoracija:
  • sveže jagode in sladka smetana

Priprava

  1. 1Rumenjake, pol sladkorja, žganje in maslo penasto umešamo, dodamo kokosovo moko, ječmenovo moko, presejano z vinskim kamnom, dodamo narezane rozine in kandirano sadje.
  2. 2Beljake stepemo v čvrst sneg z drugo polovico sladkorja.
  3. 3Zmesi previdno združimo in premešamo ter nadevamo v pomaščen in z moko posut model okrog 30 × 20 cm in visok 5 cm ali spečemo mini kolačke in jih po želji okrasimo.
  4. 4Pečemo pri temperaturi 180 °C približno 40 minut.
  5. 5Čas pečenja je odvisen od debeline mase v modelih.
  6. 6Pazimo, da kolačkov ne izsušimo. Dobimo 12 mini kolačev premera 10 cm in višine 10 cm.
  7. 7Po želji jih prelijemo s čokolado in rahlo posujemo s kokosom, tik preden se čokolada strdi.
  8. 8Okrasimo s stepeno sladko smetano in svežo jagodo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE