Zdi se nam, da lase negujemo redno in zgledno, a rezultatov od nikoder. Jasno je, torej, da nekje grešimo – toda, le kaj delamo narobe?

Denimo, pogosto se ne držimo navodil pri uporabi balzama za lase, kažejo raziskave. Zelo radi ga vtremo v lasišče kakor šampon, zaradi česar se lasje mastijo: vse izdelke, ki jih uporabljamo po umivanju, da pričaramo lesk in mehkobo, moramo nanašati zgolj na pramene, enakomerno po celi dolžini, le tako bodo dosegli svoj cilj. Za ne ravno sijoč videz las je pogosto krivo tudi sušenje. Najbolj priporočljivo je sicer naravno, na zraku, velikokrat pa se nam mudi in se zato fenu ne moremo izogniti. Sušilnik je priporočljiv tudi takrat, ko si želimo oblikovati pričesko in ustvariti dodaten volumen, toda pozor: fena ne smemo vzeti v roke, ko so lasje še povsem mokri. Sušiti jih začnemo, ko so le še nekoliko vlažni in že dobro razčesani, tako bomo mnogo lažje ustvarili pričesko, ki bo tudi dolgo obstojna.

Frizerji priporočajo ovalno krtačo, ki se najučinkoviteje loti razčesavanja pogosto težavnih konic, najpomembneje pa je, da jo redno čistimo in umivamo, enako velja za glavnike. Umazanija, ki se namreč nabira na teh nepogrešljivih pripomočkih, je lahko usodna za zdravje in lepoto naših las, nemalokrat se zgodi, da je ves trud zaman samo zaradi – zanemarjene krtače.