John Travolta je žalostno novico sporočil prek Instagrama. »S težkim srcem sporočam, da je moja prelepa žena izgubila dve leti trajajočo bitko z rakom na dojkah. Borila se je zelo pogumno in s podporo mnogih. Moja družina in jaz bomo večno hvaležni zdravnikom in medicinskemu osebju v bolnišnici MD Anderson Cancer Center in vsem drugim, kot tudi prijateljem in tistim, ki so Kelly stali ob strani. Njene ljubezni in njenega življenja se bomo večno spominjali. Vzel si bom nekaj časa in ga preživel z otroki, ki so izgubili svojo mamo, zato se opravičujem, če bom nekaj časa odsoten. Čutim vašo podporo,« je zapisal John.Kelly Preston se je odločila, da bo svojo bitko z rakom na dojkah obdržala zase. Kar nekaj časa se je zdravila, podpirali pa so jo prijatelji in sorodniki. »Bila je lepa, ljubeča in vedno v skrbeh za druge. S svojim dotikom je vse polepšala,« je zapisal predstavnik družine Travolta.

John in Kelly sta bila poročena skoraj 30 let. Skupaj imata 20 let staro hčer Ello in 9-letnega sina Benjamina. Njun sin Jett je umrl leta 2009.

Kelly se je poklonila tudi Ella, ki je zapisala, da še ni spoznala tako močne, lepe, pogumne osebe kot je bila njena mama. »Kdor je imel to srečo, da je bil v tvoji bližini, se bo strinjal, da si bila kot žarek, ki nikoli ne preneha svetiti in vse okoli sebe osreči. Hvala, kar si mi vedno stala ob strani,« je še zapisala Ella.
Kelly Preston je igrala v številnih nanizankah in filmih. Najbolj znan je bil film Dvojčka iz leta 1988 in Jerry Maguire iz leta 1996. Igrala je tudi skupaj s Travolto. Oba sta bila člana scientološke cerkve.