»Zame je bilo slovo kar težko. Čeprav je oddaja Dobro jutro na sporedu že 15 let, smo še vedno z izjemnim navdušenjem ustvarjali oddaje, tu je veliko pripadnosti, prijateljstva in kolegialnosti. To je tako, če zjutraj rečeš, da greš rad v službo,« je povedala Katja. A ker ima poleg dela na televiziji še redno službo, je vse skupaj postajajo zelo naporno: »Prišla sem do točke, v kateri preprosto moram malo več časa posvetiti tudi sebi oziroma zdravju. Ni mi težko delati večino dneva, a če ti manjka nekaj ur nočnega spanja, to prej ali slej vodi v izčrpanost,« je dejala.

Na Planet TV zelo dobro vedo, kaj delajo. Prepričana sem, da so za novo oddajo, v kateri se bomo posvečali temam, problemom in rešitvam, ki nam jih nastavlja vsakdan, želeli značaj podoben mojemu in moj način vodenja.  

Na Planet TV bo vodila novo popoldansko oddajo. »Ponudba je prišla nepričakovano, po kar dolgem razmisleku in ker imam televizijo res rada, sem se odločila, da jo sprejmem,« pravi Katja. Druga voditeljica nove oddaje bo Lili Žagar, ki je nekoč vodila Svet na Kanalu A, nazadnje pa smo jo spremljali kot voditeljico resničnostnega šova Bilo je nekoč na Planet TV.


Druga voditeljica nove oddaje je Lili Žagar. Foto: Planet TV


Oddaja Dobro jutro je januarja slavila 15. obletnico, Katja je bila del ekipe 13 let. »Ne vem, če je izbor besede pravi, a kolegi so bili ob novici o odhodu žalostni. Vendarle smo bili toliko časa skupaj v zelo lepi in uspešni zgodbi. Tudi v prihodnje jim želim vse najboljše in veliko smeha. Posebnega slovesa ali poslovilne zabave nismo imeli, saj je čas počitnic in je večina kolegov na dopustu, smo se pa dogovorili, da gremo ob začetku nove sezone na pijačo,« je dejala.


Oddaja Dobro jutro je nedavno praznovala 15 let. Foto: Žiga Culiberg


Ko smo jo vprašali, ali se bo vodenja na komercialni televiziji, kjer je gledanost bolj pomembna kot na javni televiziji, lotila drugače, pa je povedala: »Da ne bo pomote, tudi na nacionalni televiziji je gledanost pomembna. Spomnim se, da smo se Jutranjiki kot majhni otroci veselili premika odstotkov navzgor. Je pa malo verjetno, da bi zaradi gledanosti spreminjala način vodenja. Zdi se mi pomembno, da si čim bolj naraven, tak, kot si. Pred kamero sem bolj ali manj taka kot za njo. Veste, tudi na Planet TV zelo dobro vedo, kaj delajo. Prepričana sem, da so za novo oddajo, v kateri se bomo posvečali temam, problemom in rešitvam, ki nam jih nastavlja vsakdan, želeli značaj podoben mojemu in moj način vodenja.«