Bliža se veseli december, ste ena od tistih, ki komaj čaka, da okrasi jelko in obleče pulover z jelenčki ali vas to sploh ne veseli?

Božično-novoletni prazniki imajo name pozitiven vpliv. Veselim se sproščenega vzdušja, ki ga je moč čutiti na vsakem koraku, živosti mest, vrveža na ulicah, stojnic, vonja piškotov in kuhanega vina v zraku … Pa tudi krašenja jelke, ki mi daje občutek topline, pozitivnega razmišljanja in veselja do obiskov. Ne maram pa občutka »panike«, ki jo včasih čutim v velikih trgovskih centrih, takšne gneče ne maram in se ji, če je le mogoče, izognem, tudi tako, da darila nakupim vnaprej.

Kaj imate decembra najraje? Druženje, kuhano vino, darila …

Ja, vse našteto, predvsem pa misel, da bom imela več prostega časa. Če ni praznikov, ga imam namreč res zelo malo.

Vsako leto za božič domov povabim družinske člane, imamo pa raje pozen zajtrk kot kosilo ali večerjo. Temu primeren je  tudi jedilnik. Se pa vsako leto s sestro Alenko in mojo Nejo oblečemo v enake majice oziroma puloverje. Smešne smo in se celo uro režimo druga drugi. Letos so v ožjem izboru puloverji z jelenčkom in sanmi.   

Imate najljubšo praznično pesem?

Ja, več njih (smeh). Na primer Careless Whisper, Rockin' Around the Christmas Tree, seveda pa tudi Silvestrski poljub.

Ali pa praznično pesem, ki vam gre najbolj na živce?

No, roko na srce, tudi ko najljubše slišim stokrat v enem tednu, niso več najljubše in mi gredo že na živce.Ali imate kak poseben praznični kuharski recept, ki vedno vžge?

Pravzaprav ne. Vsako leto za božič domov povabim družinske člane, imamo pa raje pozen zajtrk kot kosilo ali večerjo. Temu primeren je  tudi jedilnik. Se pa vsako leto s sestro Alenko in mojo Nejo oblečemo v enake majice oziroma puloverje. Smešne smo in se celo uro režimo druga drugi. Letos so v ožjem izboru puloverji z jelenčkom in sanmi.

Množica ljudi, silvestrovanje na prostem, ne, to ni zame. Morda je to povezano tudi s tem, da sem med letom ves čas v stiku z ljudmi, vedno v akciji. Ko sem prosta, si zato res bolj želim miru in počasnejšega ritma.    

Ljudje radi polagamo velike upe na silvestrski večer, ko naj bi se zabavali, kot vse leto ne, a velikokrat na koncu ni tako. Kakšne so vaše izkušnje?

Za razliko od meseca decembra, ki ga imam kar rada, mi silvestrski večer ne pomeni prav veliko. Običajno sem zadnji dan v letu vedno delala, posledično pa zvečer prej zgodaj zaspala kot praznovala. Lani in predlani sem tako novo leto brez težav kar prespala. Če že počakam novo leto, pa je to v družbi prijateljev, kakih masovnih praznovanj ne maram.

Silvestrovanje doma, na prostem ali kje drugje?

Doma, pri prijateljih ali na kaki mirni počitniški lokaciji. Množica ljudi, silvestrovanje na prostem, ne, to ni zame. Morda je to povezano tudi s tem, da sem med letom ves čas v stiku z ljudmi, vedno v akciji. Ko sem prosta, si zato res bolj želim miru in počasnejšega ritma.

Ste novo leto kdaj dočakali na kakšni oddaljeni lokaciji?

Ne, nisem, si pa predstavljam, da bi bilo lepo na kakem otoku, prijetnih 26 stopinj, pod palmo, na pesku, s koktajlom v roki, v poletni oblekici, šum morja, zvezde … A sem že omenila poletno vreme? (smeh)