Kate Middleton je za britanske medije spregovorila o svoji treh nosečnostih in porodih. Princa Georgea, princeso Charlotte in princa Louisa je rodila po naravni poti, dodatno zdravniško pomoč je potrebovala le na začetku nosečnosti, ko se je spopadala s hudimi slabostmi (hipermeza).

Rojstvo princa Georgea

Britanska kraljeva palača je prvo nosečnost vojvodinje Camberiške oznanila 3. decembra leta 2012. Z vestjo o tem, da kraljevi par pričakuje svojega prvega otroka, so morali pohiteti, saj so mediji že sumili, da je Kate noseča, ker se ni pojavljala v javnosti, opazili pa so jo tudi v bolnišnici, kjer je poiskala pomoč zaradi hipermeze.

V zadnjem trimesečju se je končno začela počutiti bolje, zato je tudi javnost lahko uživala v njenem nosečniškem trebuhu in izbiri nosečniških oblačil. George se je rodil ob 16. uri, 22. julija 2013, v bolnišnici St Mary’s, v porodnišnici Lindo Wing. Težek je bil 3,7 kilograma, Kate pa ga je rodila po naravni poti.

Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE/Reuters

Novico o rojstvu je najprej izvedela kraljica Elizabeta II. Princ William jo je poklical s posebnim telefonom, ki mu je skoraj nemogoče prisluškovati. Nato je poklical še Kateina starša, njeno sestro in brata. Sledil je klic princu Charlesu, zadnji pa je bil princ Harry. Javnost je novico izvedela šele štiri ure kasneje.

V ekipi, ki je čakala na rojstvo prvega vnuka princa Charlesa, je bilo 23 zdravstvenih delavcev. Za vsak možen zaplet je bil odgovoren drug zdravnik. Kate so tako kar tri mesece pred rojstvom v bolnišnici čakali dva ginekologa porodničarja, tri babice, trije anestezisti, štirje kirurgi, dva člana zdravstvene ekipe iz porodnišnice, štirje pediatri, laborant in trije odgovorni za zdravstveno opremo in zdravila.

Rojstvo princese Charlotte

Foto: Reuters

Svet je za Kateino drugo nosečnost izvedel 8. septembra leta 2014. Tudi tokrat je palača pohitela z novico in ni čakala do 12 tedna nosečnosti. Kate je namreč ponovno trpela za hudimi slabostmi in bi se morala udeležiti vrste javnih dogodkov, vendar je bila preveč šibka. Med drugim se zaradi hipermeze ni mogla udeležiti Georgevega prvega šolskega dne.

Princesa Charlotte se je rodila v jutranjih urah 2. maja 2015, težka ravno toliko kot njen brat George ob rojstvu. Porod naj bi bil zelo hiter, Kate pa je bolnišnico zapustila že v popoldanskih urah isti dan.

Kate je v svoji ekipi zahtevala ginekologa in kirurga Alana Parthinga in Guyja Thorpa-Beestona. Pri porodi sta ji pomagali tudi dve babici.Rojstvo princa Louisa

Princ William in Kate sta tretjo nosečnost oznanila 4. septembra leta 2017. Vojvodinja je ponovno trpela za hipermezo. Princ Louis se je rodil 23. aprila leta 2018, ob 11. uri dopoldne. Bratca sta najprej obiskala princesa Charlotte in princ George, javnosti pa so ga pokazali samo sedem ur po porodu.

Princ Louis je bil zavit v isto odejico, v kateri je Kate iz porodnišnice domov odnesla svoja prva otroka.

Foto: Reuters

Oboževalci britanske kraljeve družine so prepričani, da se bosta Kate in William odločila še za enega otroka.