Ko se je Američanka pridružila kraljevi družini, se je vse zdelo tako zelo idilično. Skupaj s princema Williamom in Harryjem ter vojvodinjo Kate so se po besedah javnosti prelevili v fantastične štiri, tudi štiriperesna deteljica so jim mnogi rekli, da je v monarhiji zapihal svež in več kot dobrodošel veter, so navdušeni poročali britanski mediji.

Toda človeška zloba pač nikoli ne počiva in zakaj bi bilo vse videti pravljično, ko pa je podobo zadovoljne družine mogoče očrniti in oblatiti! In tako je javnost v mesecih po sanjski poroki v Windsorju in novici o veselem pričakovanju preplavil val govoric o domnevnem sovraštvu med vojvodinjama. Kate da je ljubosumna in starokopitna, Meghan ošabna in svojeglava; da priljubljena kraljeva para ne zmoreta zdržati dolgo na istem dobrodelnem dogodku, da bo Kensingtonska palača premajhna za obe družini. Točneje, za ego Američanke in trmo nekoč najbolj priljubljene pripadnice kraljevega dvora. Da Meghan in Kate tekmujeta prav na vseh področjih, so poročali mediji in je krožilo po družbenih omrežjih, ne le v modi, temveč tudi v dobrodelnih dejavnostih, ker zagrizeno čakata, katero obveznost jima bo kraljica še zaupala, in zasebnem življenju, sploh odkar se na materinstvo pripravlja tudi Meghan.Toda britanski dvor je vse govorice zavrnil kot neutemeljene in nesmiselne; vojvodinji da se razumeta odlično, časa za druženje v zasebnosti pa jima zaradi preobilice dela preprosto primanjkuje. Da je njun odnos še vedno zgleden, so potrdile tudi nekatere družinske božične fotografije, a kaj ko mnogi dvomljivci napeljujejo, da je vse to le igra. Še več, nekateri so šli tako daleč, da so se postavili na stran ene ali druge in eno vojvodinjo začeli kovati v zvezde, drugo pa blatiti. Toliko, da komentarji niso objavljivi niti za potrebe članka o sovražnem govoru, ki ga je objavil Times in ob tem naslovil tudi kraljevo tematiko.

V kampanji, ki bo morda znova obudila prijazno besedo, sodelujejo Instagram, revija Hello in še nekateri drugi britanski mediji. Poudarjajo, da ima vsak pravico do svojega mnenja in tudi kritike, žaljivke pa so nedopustne v vsakem kontekstu in okolju.