Pred intervjujem ste me »opozorili«, da ste specializirani za gospodarske teme, za politiko niti ne. Pa vendar, je to dvoje sploh mogoče ločiti?
No, seveda politika vpliva na gospodarstvo. Če govorimo o državnih podjetjih, potem je ta vpliv zelo neposreden. Pri zasebnih podjetjih je politični vpliv opazen v davčni zakonodaji, administracijskih pravilih, delovni sili ... Politika določa slehernikovo življenje. Podjetje, ki je v 90 odstotkih izvozno, se sicer lahko pritožuje recimo nad delovnopravno zakonodajo, a se lahko vsaj izogne temu, čemur se državna podjetja ne morejo, in sicer političnemu kadrovanju, »prilagajanju« zakonov ipd. Gospodarstvo in politiko je seveda nemogoče povsem ločiti. Kot je nemogoče ločiti človeka od države. Marsikdo lahko reče, da ga politika ne zanima, a vseeno mora plačevati davke. Morda nimaš tele...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE