Obsežne študije in ankete so tako pokazale, so se vse ženske že kdaj samozadovoljevale ali pa to počnejo celo redno. Nekatere so zgolj poskusile, a navade iz različnih razlogov niso razvile, nekatere pa si užitek same privoščijo kar večkrat na teden.

Seks igračke so zelo priljubljene! Redno jih uporablja skoraj polovica sodelujočih v študijah, nekatere samostojno, nekatere pa med rjuhami s partnerjem.

Kljub temu je klitoris glavni junak zgodbe o samozadovoljevanju: penetracija s prsti ali kakšnim pripomočkom namreč ne pripelje vedno do želenega vrhunca, ščegetavček pa se nikoli ne izneveri.

Samozadovoljevanje je izjemno praktično. Pri masturbaciji lahko povsem odmislimo romantiko in druge okoliščine, ki nas vzburjajo in v katerih si do vrhunca prizadevamo s partnerjem, so povedale vprašane. Ženske znajo same odlično poskrbeti zase, in to takrat, ko jim ustreza. Najraje zjutraj, pod prho.

Masturbacija osrečuje ženske. Študije so pokazale, da si ženske tako občutno krepijo samozavest, spoznavajo svoje telo in občutja, odpravljajo stres in raziskujejo svojo spolno moč.

Večina vprašanih še vedno meni, da je samozadovoljevanje bolj moška zadeva, zato o tematiki ne klepetajo tako pogosto s prijateljicami, kot bi si morda želele. Po drugi strani pa nekatere ugotavljajo, da se samozadovoljujejo celo pogosteje kakor njihovi partnerji, predvsem med spolnimi odnosi –  kakor koli že, masturbacija nikakor ni zgolj domena moških, temveč področje, na katero pogumno, a vse manj prikrito, posegajo tudi ženske.