Ameriški portal Good Housekeeping Institute predstavlja koristni vodnik, ki svetuje, kako pogosto se moramo posvetiti določenim opravilom, priporočila pa izhajajo iz laboratorijskih analiz, mnenj strokovnjakov in praktičnih preizkusov v zadnjem desetletju. Preberite si, ali se držite pravil! 

Med vsakodnevne obveznosti spadajo postiljanje, čiščenje straniščne školjke in pomivanje posode. Vsak teden se moramo lotiti zamenjave posteljnine in brisač, pranja perila, brisanja prahu in temeljitega čiščenja kopalnice.Enkrat na mesec se moramo spopasti z mukotrpnim pomivanjem oken, sesanju pod pohištvenimi elementi in pomivanja tal, čiščenju predpražnika pred vhodnimi vrati doma in generalnega čiščenja pomivalnega stroja.

Vsake tri do šest mesecev je treba s sesalnikom obdelati žimnice, oprati blazine in prešite odeje, pomiti hladilnik in zamrzovalno skrinjo. Vsakih nekaj mesecev je treba očistiti tudi pečico.In kaj še preostane? Enkrat na leto zadostuje, da se lotimo pomivanja okvirjev oken, globinsko očistimo sedežno garnituro, izpraznimo in temeljito očistimo podstrešje, shrambo ali klet ter prahu odrešimo žarnice.