Zdravo in nasitno

Juha z nacefranim piščancem in šitakami

Nova zbirka receptov nagovarja k zdravemu kuhanju, kombiniranju jedi in s tem izgubi kilogramov. Temelji na malo ogljikovih hidratov, vendar je pomembna predvsem zdrava sestava vsebin, ki jih vsi potrebujemo. Ena od jedi v knjigi je ta nasitna, a zdrava juha.

Sestavine Za 4 osebe

  • 2 kokošji jušni kocki
  • 2 stebli limonske trave, ostrgani s topo stranico noža
  • 2 lista kombave
  • 4 piščančja bedra iz proste reje
  • 3 žlice tekočega medu
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 200 g šitak
  • 4 stebla zelene, brez trdih vlaken, narezana na rezine
  • 1 čebula, razpolovljena in tanko narezana
  • 2 stroka česna, nastrgana
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 šopa mlade čebule, tanko narezana
  • 2 zelena čilija, tanko narezana skupaj s semeni
  • 2 žlici šerijevega kisa
  • sol in sveže mleti črni poper

Priprava

  1. 1V lonec nalijemo 1,2 litra vode in nadrobimo obe jušni kocki.
  2. 2Zavremo, dodamo limonsko travo in lista kombave.
  3. 3Dodamo meso, zmanjšamo ogenj in kuhamo na šibkem ognju 45–60 minut, da se meso dobro zmehča.
  4. 4Vzamemo ga iz juhe in pustimo, da se ohladi.
  5. 5Jušno osnovo precedimo skozi fino cedilo v skledo.
  6. 6V drugem loncu (s svetlo notranjostjo, da vidimo barvo karamela) na zmernem ognju segrejemo med in mešamo.
  7. 7Ko se začnejo delati mehurčki, nehamo mešati in pustimo, da se zgosti in potemni, vendar pazimo, da se ne zažge.
  8. 8Takoj ga prelijemo s temno sojino omako, da se neha kuhati.
  9. 9Dolijemo še jušno osnovo in zavremo.
  10. 10Zmanjšamo ogenj, dodamo gobe in zeleno ter kuhamo na šibkem ognju približno 5 minut, da se zmehčajo.
  11. 11Dodamo čebulo in česen.
  12. 12Z dvojimi vilicami naceframo meso in kožo na trakove.
  13. 13V ponvi s premazom proti prijemanju na zmernem ognju segrejemo olje in polovico piščanca prepražimo, da postane hrustljav. Odcedimo na papirnati brisači ter posolimo in popopramo.
  14. 14V juho damo nacefrano kuhano meso, skupaj z mlado čebulo, čilijem in kisom.
  15. 15Začinimo s soljo in poprom.
  16. 16Dodamo hrustljavo meso ter nemudoma postrežemo v ogretih skledicah.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE