Od leta 2012 je posebna odposlanka Združenih narodov za begunce, na nedavnem zasedanju OZN pa je spregovorila tudi o mirovnih operacijah. Dogodka se je udeležil tudi naš obrambni minister Karl Erjavec, ki se je sestal z generalnim sekretarjem Antoniem Guterresom, pa tudi s slovito igralko.

Joliejeva je znova poudarila na tragične zgodbe, katerih žrtve so pogosto begunske ženske in otroci, ki jih nemalokrat doletijo tudi trpinčenje, lahkota, posilstva, zato je pozvala, naj se tudi pri reševanju takšnih vprašanj upošteva predvsem ženski glas, ki bo pomagal iz začaranega kroga nasilja. Ženske so namreč marsikje po svetu na vodilnih položajih, svojo moč pa bi morale izkazati tudi v mirovnih misijah.

O vlogi žensk v obrambnem sistemu je spregovoril tudi naš minister in predstavil dosežke Slovenije na tem področju; glede na odstotek žensk v vojski je Slovenija med vodilnimi državami sveta s 16,5 odstotka žensk v vojski, osmimi odstotki na podčastniških in 13 odstotki žensk na častniških dolžnostih. Po poročanju portala 24 ur je Erjavec pozneje sam pristopil do Angeline Jolie in jo ogovoril, med rokovanjem pa naj bi mu zvezdnica zaupala, da Slovenijo zelo dobro pozna in je nad njo navdušena. Na fotografiji se jima je pridružila tudi slovenska veleposlanica pri OZN Darja Bavdaž Kuret.