Postrv

Ješprenjčkova rižota s tepko in hrenom ter dimljeno postrvijo

Uroš Štefelin iz Vile Podvin je eden od slovenskih kulinaričnih mojstrov, ki so prispevali recepte za knjigo Najboljše z vrha. Z njegovo rižoto boste za praznično mizo gotovo poželi aplavz.

Sestavine Za 4 osebe

  • 160 g ješprenja
  • 50 g hrena
  • 50 g šalotke
  • 2 žlici olja
  • 100 g suhih, kuhanih in na kocke narezanih tepk (lahko hrušk)
  • 0,5 l zelenjavne osnove ali goveje juhe
  • 50 g masla
  • 50 g bohinjskega sira
  • 200 g dimljene postrvi

Priprava

  1. 1Ješprenj čez noč namočimo in skuhamo.
  2. 2Šalotko pražimo na vročem olju, dodamo tepke, ko zadiši, dodamo kuhan ješprenj.
  3. 3Zalijemo z zelenjavno osnovo, pokuhamo, dodamo hren in maslo.
  4. 4Odstavimo z ognja in vmešamo bohinjski sir.
  5. 5Ješprenj položimo na krožnik, nanj pa rezino dimljene postrvi.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE