Finale šeste tekme, ki se je danes odvijala na Kitajskem je doživelo zanimiv preobrat. Kljub dežju, ki je zmočil oprimke, so se po spolzkem terenu podale prve plezalke. Favoritinji in zmagovalki polfinala naša rojakinja Garnbretova in Južnokorejka Jain Kim sta zaradi vremenskih razmer končali že na 40 oprimku, Avstrijka Jessica Pilz pa je edina v finalu osvojila vrh smeri. 

A nepričakovane spolzke okoliščine so sprožile uradni protest in le nekaj minut po tekmi so se sodniki odločili razveljaviti izid ženskega finala, ki je našo plezalko potisnil na tretjo stopničko. 


Foto: IFSC


Kot uradni so tako obveljali izidi polfinala, kar pomeni, da sta zmagovalki Wujianga dve tekmovalki. Takšen razplet je bil seveda odlična novica za slovenski tabor, saj si je Garnbretova po polfinalu prvo mesto delila z Jain Kim iz Južne Koreje. Avstrijka Jessica Pilz pa je bila tretja in jo od naše najboljše športne plezalke loči prevelikih sto točk. To seveda pomeni, da bo devetnajstletna Korošica še tretjo sezono po vrsti končala na prvem mestu razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti. Moškega finala danes zaradi slabega vremena sploh niso izpeljali, plezalke pa ostajajo na Kitajskem še do prihodnjega tedna, ko se bo v Xiamenu odvila še zadnja tekma letošnjega svetovnega pokala v težavnosti.