Naši najuspešnejši športni plezalki Janji Garnbret je danes v Hačiodžiju na Japonskem uspelo osvojiti zgodovinsko zmago. Priplezala si je zlato v kombinaciji, ki je tako ob zlati medalji v balavnih, ki jo je osvojila pred tednom dni, in zlati medalji v težavnosti, ki jo je osvojila v četrtek, že njena tretja zmaga. S tem je postala absolutna svetovna prvakinja tokratnega prvenstva in se lahko kot prva tekmovalka v zgodovini tega športa pohvali s trojno zmago. 

Foto: Manca Ogrin

Dvajsetletna tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu je tudi edina Slovenka, ki si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah, ki bodo potekale prihodnje leto v Tokiu. Pri komaj dvajsetih letih ima Garnbretova s svetovnih prvenstev sedem kolajn, od tega šest zlatih, s čimer je postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini športnega plezanja. 

Garnbretova je na Japonskem naši državi priplezala osemnajsto odličje na svetovnih prvenstvih v športnem plezanju. Na Japonskem je svojo prvo kolajno na svetovnih prvenstvih osvojila tudi Mia Krampl, ki je bila v težavnosti slabša le od Garnbretove za srebro.