Odkar se je poslovila od belih strmin, je novo karierno pot našla v politikih, saj zaseda stolček državne sekretarke na ministrstvu za šport, zasebnost pa je vedno strogo varovala. 

Januarja bo dopolnila 37. let in prav takrat bo povila tudi sinčka, poročajo hrvaški mediji, smučarka pa se naraščaja neizmerno veseli. Nekdanja vrhunska športnica sicer nikoli ni uradno razkrila imena svojega izbranca in, kot kaže, bodočega očka, a kot kaže, gre za dve leti mlajšega Zvonimirja Barišića, s katerim se je v letošnjem letu večkrat pokazala v javnosti.Janica si je vedno želela materinstva, da imaš otroke, je po njenem tudi smisel življenja, zato se je neizmerno razveselila tudi nečakov. Njen brat Ivica, prav tako vrhunski smučar, ima namreč že zve sinova z ženo Elin, Janica pa je menda izjemno ljubeča in pozorna teta. 

Janica se je od smučarske kariere poslovila leta 2007. Njena kariera je bila kratka, a izjemno uspešna: osvojila je 30 zmag za svetovni pokal, šest olimpijskih medalj (od tega kar štiri zlate) in pet naslovov svetovne prvakinje. Je tudi ena redkih smučark, ki lahko našteje zmage v vseh disciplinah.