18 let zakona, 5 otrok, nešteto televizijskih oddaj in kuharskih knjižnih uspešnic pod pasom, ljubezen Oliverjevega življenja poleg hrane pa še vedno ostaja žena Jools. Kuharski zvezdnik je na instagramu delil njuno poročno fotografijo in zraven zapisal, da je žena njegova duša dvojčica, s katero srečno plujeta skozi vratolomno vožnjo življenja. Da sta še vedno zaljubljena do ušes, je na družbenem omrežju pokazala tudi Jools, ki je s svojimi sledilci delila intimen črno-beli utrinek z njunega poročnega dne pred oltarjem. »Oseba, ob kateri se želim zbuditi vsako jutro, ki še vedno spodbudi moj srčni utrip, ko me pokliče. Ko te potrebujem, si ob meni, ko me je strah, me pomiriš, in ko sem utrujena, mi skuhaš res dobro kavo!!!!« je zapisala Oliverjeva žena in dodala še, da bi Jamie za njuno sedemčlansko družino naredil vse. 43-letna Jamie in Jools Oliver sta prijatelja že iz otroških dni, v najstniških letih pa sta postala par. Jools je lansko leto razkrila, kako romantičen je slavni kuhar, ko je na instagramu delila fotografijo kupa ljubezenskih pisem, ki ji jih je Jamie poslala na začetku njune zveze. »Pri 17. sem odšla za tri mesece delat v Tokio in prav vsak dan mi je Jamie poslal ljubeče pismo ali faks,« so Oliverjevo ženo preplavili spomini.  


Foto: Instagram


Jamie in Jools sta se poročila leta 2000 od takrat pa se jima je rodilo kar pet otrok. Najstarejši Poppy (15) in Daisy (14) sta sedaj že v puberteti in Jamie je nedavno razkril, da je vzgajanje najstnic precej večji izziv, kot si je predstavljal. Devetletna Petal, sedemletni Buddy in River, ki bo dve leti dopolnil avgusta, pa tako kot Poppy in Daisy pogosto nastopajo v kateri izmed kuharskih oddaj, ki jih Jamie tako rad posveča mladim družinam. Čeprav je britanski kuhar veliko na terenu in ves čas zaposlen s projekti, pa najraje preživlja čas s svojimi. Za družino si vedno vzame čas, je povedal časopisu Guardian, še posebej se drži pravila, da je prost med vikendi in da si ogleda vse šolske dogodke, na katerih nastopajo. 


Foto: Hello!


Ko je slavni kuhar v zadnjem letu moral zaradi prevelikih finančnih izgub zapreti 12 od svojih 37 restavracij v Veliki Britaniji in ko ga je pred nekaj tedni potrla smrt kuharskega prijatelja in vzornika Anthonyja Bourdaina, je Jamie uteho našel v družini. »Grem domov in zagledam svoje otroke, to me vedno razvedri," je ob težkih trenutkih britanskim medijem zaupal Oliver in podmladek označil za »čudovito zdravilo«. 


Foto: Hello!