Že ob prvih rezultatih žirij je postalo jasno, kdo bodo letošnji favoriti. Največ točk, zlatih 12 so si večkrat zaporedoma prislužile Avstrija, Izrael, Švedska, Ciper in Nemčija. Vse do zadnje sekunde, ko so napovedovalke rezultatom žirije dodajale še točke gledalcev, je bilo tekmovanje med njimi napeto tesno. A srca poslušalcev pa tudi žirij najrazličnejših držav je osvojila Izraelka Netta Barzilai, ki je z nekoliko drugačno skladbo TOY prava aktivistka raznolikosti, kar je nedvomno odražal tudi njen nastop, v katerem je pokazala različne glasovne sposobnosti, kot piščanec plesala pred 112 figuricami japonskih mačk ter prepevala, da ni igrača, ampak borka za pravice žensk. 

 


Nettin ples so mnoge države ljubko označile kar za kurji ples, a jih to ni odvrnilo, da ne bi glasovale za njo. 25-letna pevka je ob razglasitvi povedala, da je zelo srečna in ponosna na svojo državo, gotovo tudi zato, ker lahko z novo zmago stopi ob bok preteklim trem evrovizijskim favoritom, ki so v letih 1978, 1979 in 1998 zastopali isto zastavo in zmagali. Prvo mesto so mladi pevki sicer obljubljale že stavnice, videospot za njeno pesem TOY pa je izmed vseh evrovizijskih tudi najbolj gledan na portalu YouTube. 
Na drugem mestu je pristal Ciper, ki je poleg Izraela na stavnicah veljal za enega izmed favoritov, na tretje pa se je po presenetljivih rezultatih gledalcev zavihtela Moldavija. A tudi Slovenija ni ostala povsem praznih rok, kot denimo lanskoletna zmagovalka Portugalska, ki je letos zasedla zadnje mesto. Lea Sirk nam je v glasovanju žirij z 41 točkami priborila 19. mesto, po glasovnicah gledalcev pa smo jih v skupnem seštevku dobili 64 in se uvrstili na končno 22. mesto. Slovenska žirija je največ točk podarila Švedski. Medtem ko Izrael praznuje, pa so mnogi z mislimi že uprti v prihodnje leto. Evrovizijo 2019 bo gostil Jeruzalem, držimo pesti, da se bodo slovenske barve tudi takrat uvrstile v finale.