Rajmond Debevec resda izstopa iz konkurence, saj ni več rosno mlad, toda tekmovalne strasti mu ne primanjkuje, kar je znova dokazal na svetovnem prvenstvu  v južnokorejskem Changwonu in osvojil zlato odličje v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov, potem ko je zadel 592 krogov. Drugo mesto je zasedel Poljak Daniel Romanczyk, tretji pa je bil Hrvat Josip Kuna. Drugi slovenski predstavnik Robi Markoja je s 585 krogi zasedel 18. mesto.


Okitil se je tudi z olimpijskim zlatom v Sydneyju 2000.


»Na letošnje svetovno prvenstvo sem prišel dobro pripravljen. Na tekmah z malokalibrsko puško je zavoljo izjemno močne konkurence zelo težko doseči vrhunski izid, a tudi med tekmovalci s puško velikega kalibra je veliko 'velemojstrov' strelskega športa. Od prvega dne sem začutil strelišče velikega kalibra v Changwonu, na današnji tekmi pa so mi bile razmere pisane na kožo. V vetrovnih razmerah so izjemno pomembne tudi izkušnje, te pa sem izkoristil na najboljši možen način in odstreljal za te razmere zelo dober izid,« je po zmagi povedal Debevec, poroča STA.


V Sydneyju je slavil s prav tako zlatima veslačema Iztokom Čopom in Luko Špikom.


Za nosilca zlatega olimpijskega odličja iz Sydneyja 2000 in dveh bronastih iz Pekinga 2008 in Londona 2012 je to druga zlata kolajna na svetovnih prvenstvih, prvo je osvojil v Lahtiju 2002 na tekmi z velikokalibrsko puško trojni položaj na 300 metrov. V izjemno bogati karieri je osvojil tudi šest kolajn najbolj žlahtnega leska na evropskih prvenstvih ter dosegel kar 27 zmag na tekmah za svetovni pokal.