Kadar se zbudimo z občutkom, kot bi nas ponoči nekaj obilnega povozilo, si pomagajmo s točno določenimi energijskimi živili, ki ne razočarajo. Dodaten plus zanje je, da jih pona...
»Prava priloga k vsaki bogati in začinjeni enolončnici, saj je lahka in polna arom; hladna pa je neverjetno dobra solata, zato zmeraj molim, da bi je kaj ostalo,« o tej jedi pra...
Prof. dr. Borut Bohanec je predstojnik katedre za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin na biotehniški fakulteti v Ljubljani. Njegova svarila lahko zanemar...
Bučna semena zmorejo vse, kar zmorejo oreški. In še več. Zakaj ne bi iz njih pripravili tudi dišečega pesta? V gostilni in piceriji Nona postrežejo bučni pesto s testeninami...
Dobremu počutju in zdravju obračamo hrbet, kadar ne zaužijemo zadosti sveže hrane z vitamini. Ni vseeno, v kakšni družbi potujejo v naš želodec. Te majcene, a nepogrešljive sest...
Sladica iz ječmenove moke, ki vas bo prepričala, da je tudi zdavo lahko zelo okusno. Semena ječmena so namreč bogata z vlakninami, prehransko posebej pomembnimi betaglukani, bel...
Rastlina ricinus ali kloščevec ima strupena semena, vendar nadvse zdravilno olje, ki so ga že v starem Egiptu uporabljali tako za zdravilne kot lepotilne namene. Predvsem zadnja...
Kaleča semena so prodrla v sodobno kulinariko predvsem zaradi povečane potrebe današnjega človeka po biološko aktivni hrani. Da spadajo kalčki med biološko najbogatejšo hrano, v...
Za ljubitelje čokolade so rjavčki (ali po angleško brownies) sladkosneda nebesa. Preizkusite tudi takšne bolj mlečne, v katerih se čokoladi primeša še vonj po ameriški sirovi to...
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.
STRINJAM SE