ISKALI STE:

“ prebava”

Z žajbljem na naraven način zmanjšamo potenje

Eno izmed najbolj podcenjenih zdravilnih zelišč je zagotovo žajbelj. Zbrali smo napotke, kaj vse je mogoče s to edinstveno rastlino narediti in zablesteti v vsem sijaju.

Fige: Vsak del sadeža pomaga pri kakšni težavi

Fige vsebujejo veliko kalcija, ki je pomemben za kosti, so pa tudi pomemben vir železa, zato jih še posebno priporočajo kot vmesni obrok med nosečnostjo.

Breskve: Odličen sadež za hujšanje in nego kože

Breskve vsebujejo zavidljivo količino kalija in natrija. Pripomorejo k zmanjšanju slabokrvnosti in črevesnih obolenj, odlične pa so za temeljito prečiščenje organizma.

Domači pripravki, s katerimi uredimo prebavo na počitnicah

Ni človeka, ki še ne bi izkusil motenj v prebavi. Te nam posebno zagrenijo življenje takrat, ko naj bi najbolj uživali, denimo na dopustu oziroma med oddihom.

VIDEO: Izboljšaj prebavo (5. del Onine poletne šole dobrega počutja)

V petem delu Onine poletne šole dobrega počutja se učimo zasukov, ki so izjemnega pomena za zdravje naše hrbtenice, pomagajo tudi pri slabi prebavi.

Črni ribez: Izredno zdrav, a bolj aromatičen od rdečega

Vsaka ribezova jagoda je neprecenljiv vir vitamina C in poletje je pravšnji čas, da se naužijemo predvsem svežega. Sladokusci seveda prisegajo na doma narejen sirup.

Ribez: Iz njega lahko naredimo tudi vino in obkladke za rane

Tistim, ki jim ribez raste na vrtu, se dobro godi. Iz rumenozelenih cvetov, ki se raztezajo na drobnih vejah, se namreč razvijejo prave rdeče vitaminske bombe.

Češnje: Najbolj zdravilne so bele, tudi lubje pomaga

Češnje so okusno sezonsko sadje, pri katerem je – preden zavržemo koščice in pecelj – vredno dvakrat premisliti. Ali je je zares užitno tudi njihovo lubje?

Za zdrava jetra segrejte dlani in jih položite na rebrni lok

Jetra so glavni razstrupljevalec telesa, brez njih bi se nam slabo pisalo. Čeprav imajo sposobnost samoobnavljanja, pa moramo poskrbeti za njihovo zdravje.

Tako iz cvetače naredimo testo za pico in še marsikaj zdravega

Cvetača ni le blagega okusa, kar je odlična lastnost, saj jo lahko z različnimi sestavinami in začimbami dodamo v marsikatero jed, ampak je tudi neverjetno zdrava.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE