Julijske Alpe, katerih najvišja gora Triglav, z višino 2864 m, leži v osrčju Triglavskega narodnega parka, edinega narodnega parka v Sloveniji, so vse bolj priljubljena pohodniška destinacija. V gore vsakoletno zahaja vse večje število turistov, tako poleti kot pozimi. S tem pa žal prihaja tudi do vse več nesreč in s tem posredovanj gorske reševalne službe. Gorska reševalna služba je ena najstarejših tovrstnih organizacij. Deluje na prostovoljski bazi, slovenski gorski reševalci pa vsakoletno posredujejo v vse številčnejših nesrečah turistov v slovenskih gorah. 

Namen iniciative 

V butičnem hotelu Sunrose 7, edinem v Sloveniji nagrajenim s kar dvema mednarodnima trajnostnima certifikatoma - Travelife in Green Key, ter Bohinj ECO Hotelu, si prizadevajo tudi za družbeno korist, zato poleg različnih donacij, podpore športnikom in lokalni skupnosti spodbujajo tudi iniciativo za donacije gostov v namen dobrodelnosti. Njihovi gostje so aktivni turisti, ki zahajajo v gore v vseh sezonah. 

2,864 za Gorske reševalce 

Z iniciativo “2,864 za Gorske reševalce” omogočajo in posredno organizirajo pomoč Gorski reševalni zvezi Slovenije tako, da goste, ki bivajo v njihovih namestitvah, spodbujajo k donaciji vsaj 2,864 EUR, s čimer gostje pomagajo gorskim reševalcem s prepotrebnimi sredstvi za nakup njihove delovne opreme, za izobraževanja, vaje ter ostalo. 


Pobudnik iniciative in alpinist Anže Čokl je o projektu povedal: »Kot pogost obiskovalec gora že vrsto let občudujem delo slovenskih gorskih reševalcev. Moja želja je, da bi s to akcijo prebudili tudi druge ponudnike turističnih namestitev, da se pridružijo ozaveščanju in iniciativi ter s svojimi gosti skupaj pripomorejo plemenitemu delu gorskih reševalcev.« 

Kako lahko pomagate in postanete podpornik GRZS? 

Podpornik Gorske reševalne zveze lahko postanete z nakazilom direktno na transakcijski račun GRZS. Ob vsaki donaciji boste prejeli nalepko “Podpornik”. 

PRISPEVEK LAHKO NAKAŽETE NA RAČUN GRZS:
IBAN: SI56 0700 0000 1002 973
Gorska reševalna zveza, Bleiweisova 34, 4000 Kranj

Za donacijo se lahko obrnete tudi direktno na najbližje društvo ali postajo gorske reševalne službe.