Štuhčevo je najprej prehitela Švicarka Lara Gut, obe pa sta nato s stopničk izrinili zmagovalka Avstrijka Christine Scheyer, Lihenštajnka Tina Weirather na drugem in Američanka Jacqueline Wiles na tretjem mestu. Ilka je tako pristala na petem mestu. Kljub izjemni vožnji, tokrat ni dosegla zmagovalnega odra, vendar pa 26-letna smučarka še vedno prepričljivo vodi v smukaškem seštevku za svetovni pokal.

Trening sta zaznamovala dva huda padca Italijanke Nadie Fanchini in Madžarke Edit Miklos. Najhitrejše smučarke na treningu so bile vse z visokimi številkami. Od favoritinj je bila najboljša Gutova, ki je zasedla sedmo mesto. Štuhčeva je zadržano dosegla 30. čas, Ferkova je bila 28., Brodnikova pa 48. 

Štuhčeva s 345 točkami še naprej vodi v posebnem smukaškem seštevku. Na drugo mesto je skočila Gutova, ki je na tretje mesto potisnila danes zgolj 18. Italijanko Sofio Goggia. Švicarka za najboljšo Slovenko zaostaja 165 točk. Štuhčeva je z novimi 45 točkami za dve mesti izboljšala svoj položaj v razvrstitvi sezone. V skupnem seštevku je znova tretja najboljša tekmovalka. Pred njo sta le Gutova in vodilna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je Zauchensee izpustila. 

Prvič po daljšem premoru je nastopila ameriška smukaška kraljica Lindsey Vonn, ki si je novembra na treningu poškodovala nadlahtnico. Na prvi tekmi po premoru je smučala nekoliko zadržano, a z zaostankom 1,54 sekunde še vedno vpisala 13. mesto.