Naša aktualna svetovna smukaška prvakinja si rada sezuje smučarske čevlje in se preizkusi tudi v drugačnih športnih izzivih. Letos se je tako zavrtela tudi na parketu, ko je kot gostja nastopila v oddaji Zvezde plešejo, blizu pa ji je še ena športna disciplina, za katero ne potrebuje snega. Ilka obvlada tudi veslanje, kar bo že čez nekaj dni dokazala z nastopom na regati. 


Foto: Pop TV


Tradicionalne veslaške sprint regate na Ljubljanici, ki se bo v soboto ob 10. uri pričela ob Plečnikovem nabrežju med Prulskim mostom in izlivom Gradaščice, se bo udeležila v dvojcu z Anjo Šešum, kineziologinjo in članico Ilkine ekipe, ki skrbi za telesno pripravljenost naše vrhunske športnice. Ilki veslanje ni tuje, saj prav ta športna disciplina v njenih treningih poskrbi za smučarkino moč in vzdržljivost. Ilka tako večkrat vesla na Dravi skupaj s Šešumovo, ki je pravzaprav nekdanja veslačica, dejavnost pa predstavlja enega izmed ključnih elementov treninga Štuhčeve, razkrivajo v njenem štabu. 
Smučarka bo na regati v Ljubljani nastopila prvič, ali ji bo uspelo domov odnesti odličje, pa za zdaj še ne napovedujejo. Čeprav gre za tekmovanje, se bo Ilka regate udeležila namreč v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono v alpskem smučanju. Minulo olimpijsko sezono je bila Mariborčanka zaradi poškodbe kolena in operacije namreč primorana izpustiti, z uspešnimi enomesečnimi pripravami na južnoameriškem snegu v Čilu pa se naša šampionka že močno veseli nastopov na belih strminah. Tekmovalkam se bo Ilka pridružila konec novembra v kanadskem Lake Louisu, ko se bo sezona odprla tudi za smukačice in superveleslalomistke, sezona svetovnega pokala pa se bo začela že konec oktobra z veleslalomsko premiero v Söldnu. 


Foto: Jure Eržen