Slovenska smučarka se intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni. Veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalnega, a je hkrati zahteven uvod v sezono, bo Ilka Štuhec izpustila.


Foto: Igor Zaplatil


»Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je v Söldnu. Zavoljo tega bomo dlje ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti,« je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj.


Foto: AFP


Ilka Štuhec bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika v finski Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra. 


Foto: Mavric Pivk


Iz tabora slovenske smučarske so sporočili, da se bo Štuhčeva v Pitztalu bolj osredotočila na treninge v hitrih disciplin. Razmere so zaenkrat še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine. »Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajšo pavzo, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma osredotočeni na trening hitrih disciplin,« je še dodal Koštomaj. 


Foto: AFP


Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v kanadskem Lake Louisu, kjer se bodo dekleta pomerila v smuku.