Ilka Štuhec je po zadnjih manj bleščečih uvrstitvah na tekmah svetovnega pokala znova dokazala, da je letos odločena posegati zgolj po najvišjih mestih in se še petič uvrstila na oder za zmagovalke.

Na šestem smuku letošnje sezone je zmagala Švicarka Lara Gut. Druga je bila Italijanka Sofia Goggia, Ilka Štuhec pa se je okitila z bronom in v Cortini d'Ampezzo utrdila svoje vodstvo v skupnem smukaškem seštevku svetovnega pokala. Najboljše tri iz Cortine so tudi vodilne v boju za mali kristalni globus, Gutova za Mariborčanko zaostaja za 77 točk, Goggia pa za 137. Toda Ilke tekmici ne skrbita, z današnjim izkupičkom pa je zelo zadovoljna: »Zelo sem uživala, ko sem smučala. Proga je noro dobra. Vozile smo dva treninga in še tekmo, pa se sploh ne pozna, da bi kdo peljal. Vreme je odlično, vzdušje prav tako. Nastop sicer ni bil idealen. Bilo je nekaj napak, ki so stale nekaj časa, a generalno gledano sem kar zadovoljna,« je po tekmi zaupala za Val 202..

Američanka Lindsey Vonn tokrat ni pokazala prave forme in je kakor na treningu padla, jutri pa je v Cortini na sporedu superveleslalom. Še skok k fantom, Boštjan Kline je na drugem smuku v Garmischu, zadnjem pred svetovnim prvenstvom, zasedel 6. mesto, kar je njegova tretja najboljša uvrstitev v tej sezoni.