Največ nominacij za nagrade emmy, ki slavijo televizijske dosežke, je do zdaj imela serija iz 90. let prejšnjega stoletja Newyorška policija. Njihova prva sezona si je leta 1994 prislužila kar 27 nominacij. Od takrat je angleško govorečim televizijskim studiem uspelo ustvariti še veliko uspešnic, a nobena ni prekosila navdušenja komisije, ki podeljuje emmyje. Do zdaj. 

Kljub temu, da marsikateri goreči oboževalec Igre prestolov zadnjemu dejanju ne bi pripisal odlike, so očitno drugačnega mnenja člani Akademije za televizijsko umetnost in znanost, ki v Los Angelesu podeljuje prestižne emmyje, televizijski ekvivalent nagradam oskar. Novih 32 nominacij, ki predstavljajo rekord v 70-letni zgodovini emmyjev, se pridružuje že številnim za prejšnje sezone in tako jih ima Igra prestolov sedaj skupno 161, od tega pa so nagrad prejeli že 47. 

Ali jim bo uspelo to številko še povečati, bo znano na podelitvi 22. septembra. Poleg nominacij v kategoriji za najboljšo dramsko serijo ter v več tehničnih kategorijah pa se bodo za kipce potegovali tudi skoraj vsi igralci, katerih liki so pri življenju vztrajali do zadnje sezone. Ironično se bodo za nagrade pomerili tudi kar med seboj, kar bo še popestrilo podelitev in prikazalo pravo Igro prestolov v živo. 

Morda bodo oboževalci končno dobili bolj pravični izid sage, za nagrado za glavno vlogo sta namreč nominirana tako Jon Snow (Kit Harington) kot Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Vas scenarij na kaj spominja? Pa Lannisterji in Starki? Tudi ti se bodo znova podali v bitko za veliko nagrado, saj so Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Alfie Allen, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Gwendoline Christie in Carice van Houten vsi nominirani za stranske ali pa gostujoče vloge v seriji. 

Igra tako še ni končana, kako se bo odvila, bomo videli jeseni, potem pa k sreči ustvarjalci obljubljajo še veliko televizijskih izdelkov iz svetov Westerosa in Essos, ki si ju je izmislil ameriški pisatelj in scenarist George R. R. Martin.