Hugh Grant se za bolj pravično družbo bori v sklopu britanske kampanje Hacked Off, ki si že osem let prizadeva za odgovorno poročanje medijev. Njen član je od leta 2012, od takrat pa je že velikokrat javno spregovoril o svojih pogledih na britansko in tujo politiko. Iz njegovih izjav je razvidno, da nikakor ne podpira Brexita, še manj pa mu je všeč ameriški predsednik Donald Trump

Igralec je prepričan, da veliko vlogo pri sprejemanju nespametnih političnih odločitev danes igrajo družbena omrežja, zato se je v okviru Hacked Off zavzel za ozaveščanje javnosti o problematični spletni propagandi. »Strašljivo je, kako tehnologija danes vlada nad demokracijo,« je povedal v podcastu za Variety. »Se zavedate, da Trump ne bi bil izvoljen brez Facebook manipulacije in tudi Brexit se ne bi zgodil brez nje? Ljudje z dovolj denarja in moči lahko danes manipulirajo volivce s pretanjeno prilagojenimi oglasi na Facebooku,« meni zvezdnik. 

Grant tako vidi le eno jasno rešitev problema zavajanja množic. »Ukinil bi družbena omrežja,« je dejal. »Ko pogledam njihove pozitivne in negativne plati, je minusov veliko več kot plusov. Pred pojavom družbenih omrežji smo imeli popolnoma dostojna življenja,« se spominja igralec. 

Hugh Grant z ženo Anno Elisabet Eberstein

Seveda pa je to skoraj nemogoča naloga. Si predstavljate, da bi čez noč ugasnili Instagram, Facebook, Twitter in še mnogi drugi, cel svet pa bi se v novo jutro prebudil brez obvestil na telefonu? Že naslednji trenutek bi se pojavili približki najbolj priljubljenih omrežji, uporabnikov, četudi bi bila platforma nelegalna, pa bi spet mrgolelo. Igralec se tega zaveda, zato si v prihodnje želi, da bi vsak na spletu vsaj odgovarjal za svoja dejanja. »Če nič drugega, bi onemogočil anonimnost spletnih objav,« zaključi pogovor.