Tom Kerridge

Grška solata s pestom iz kapucink

Za to presunljivo solato uporabite karseda sveže in kakovostne sestavine. Listi kapucink so priljubljeni v finih restavracijah, ne samo zaradi privlačnega videza, temveč tudi zaradi njihovega rukoli podobnega poprastega okusa. Včasih so na prodaj na tržnici ali pri specializiranih gojiteljih, vendar jih lahko dokaj preprosto gojimo sami – v eni od mojih restavracij uspevajo kar na parkirišču! Namesto kapucink lahko uporabite rukolo.

Sestavine Za 4 osebe

  • 2 rdeči papriki, brez semen, razpolovljeni
  • 2 zeleni papriki, brez semen, razpolovljeni
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 paradižnika, brez semen
  • ½ kumare, olupljene, razpolovljene, brez semen
  • 20 črnih oliv, izkoščičenih in narezanih
  • 2 žlici kaper 200 g kakovostne fete, nadrobljene
  • 1 strok česna, nastrgan
  • 2 žlici pinjol
  • 2 pesti listov kapucink (približno 225 g), nekaj dodatnih za postrežbo
  • 170 ml kakovostnega ekstradeviškega olivnega olja
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 podolgovata šalotka, narezana na tanke obročke
  • solni cvet in sveže mleti črni poper

Priprava

  1. 1Papriko, čebulo, paradižnik in kumaro narežemo na 1,5 cm velike kocke in jih stresemo v veliko skledo.
  2. 2Dodamo olive in kapre ter premešamo.
  3. 3V velikem terilniku ali multipraktiku zmeljemo 50 g fete, česen in pinjole v pasto.
  4. 4V terilnik ali multipraktik počasi dodajamo liste kapucink in skupaj 140 ml olivnega olja, da naredimo grob pesto – ne sme biti pregladek.
  5. 5Posolimo in popopramo po okusu.
  6. 6Zelenjavo za solato stresemo iz velike sklede v servirno skledo.
  7. 7Zabelimo s preostalim olivnim oljem in vinskim kisom ter posolimo s solnim cvetom.
  8. 8Na solato naložimo preostalo feto, žličke pesta, obročke šalotke, sveže liste kapucink in postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE