Pravljico Goran, legenda o zmaju je napisal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki je v zadnjih letih ustvaril že nekaj podobnih knjig, najbolj znane med njimi so Lipko in KošoRok, Lipko in svetovni prvaki, ki govorita o junaku in maskoti evropskega košarkarskega prvenstva 2013 v Sloveniji, ter Tina in medvedja moč, katere glavna junakinja je Tina Maze. Triperesni deteljici se sedaj pridružuje tudi Goran Dragić, resnična pravljica pa bo mladim bralcem razkrila, kaj vse NBA zvezdnik počne, ko ni na košarkarskem parketu. 


Foto: Tadej Regent


»Slikanica Goran, legenda o zmaju je zgodba resničnega junaka, povedana na pravljičen način, ki je otrokom blizu. Z osebnim nagovorom Gorana Dragića bo sporočilo pravljice doseglo slehernega bralca in navdihnilo tudi bodoče mlade zmaje,« so zapisali pri založbi DZS, ki je pravljico natisnila v 5000 izvodih in ki je v prodaji od sredine avgusta po ceni 19,80 evrov. Dragić bo slikanico, ki med drugim opisuje njegovo košarkarsko pot, prepleteno z vzponi in padci, zmagami in porazi, predstavil jutri, 25. avgusta, ob 14. uri, v Cityparku v Ljubljani, na prostoru pred trgovino Swarovski. 


Foto: Jože Suhadolnik


Goran Dragić je 2015 izdal tudi svojo biografijo z naslovom Dajte Gogiju žogo, ki na skoraj 300 straneh predstavlja njegov košarkarski razvoj od začetkov v ljubljanskih Kosezah do zvezdniškega statusa v ligi NBA oziroma Miamiju. 


Foto: Tadej Regent