Knjiga spominov je že skoraj pripravljena za tisk in že ima naslov, The Beautiful Ones (Lepi), na trgovske police pa jo bo založba poslala 29. oktobra letos. Čeprav so po smrti Princea našli le 50 strani njegovega rokopisa, bo knjiga štela kar 288 strani, zagotavljajo pri založbi. V izdajo bodo poleg glasbenikovih spominov vključili še fotografije iz zakulisja njegovega življenja, odlomke iz njegovih beležnic in originalne zapise besedil njegovih pesmi vključno z največjo uspešnico Purple Rain. 

Uvod v spomine bo prispeval priznani pisec ameriške revije New Yorker Dan Piepenbring, ki je glasbeniku pred smrtjo pomagal pri pisanju spominov, knjiga pa bo »globoko osebni vpogled v življenje Princea Rogersa Nelsona in kako je postal Prince, kot ga je poznal ves svet,« so oznanili pri ameriški založbi. Publikacija bo razkrila »zgodbo dečka in dogodke, ki so ga zaznamovali ter kasneje našli mesto v njegovem ustvarjanju,« so še dodali. 

Knjiga spominov pa ne bo prva posthumna izdaja del legendarnega glasbenika, ki je umrl 21. aprila 2016 zaradi prevelikega odmerka protibolečinskih zdravil, star komaj 57 let. Lanskega 7. junija, na dan, ko bi Prince dopolnil 60 let, je luč sveta ugledal album Piano & A Microphone 1983. Gre za demo posnetek devetih še neobjavljenih pesmi, ki jih je Prince leta 1983 brez predaha posnel v svojem domačem studiu v 35 minutah. Med njimi je tudi zgodnja različica legendarne Purple Rain. 

 

Preberite še: Kaj se skriva v novi pesmi Zale Đurić Ribič