V tednih, ki sta pred nami, boste lahko prisluhnili številnim komornim koncertom 67. Ljubljana Festivala. Zadnji julijski teden bo odprlo sodelovanje Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije s karizmatičnim izraelskim glasbenikom Avijem Avitalom, ki je tudi prvi mandolinist, nominiran za grammyja na področju klasične glasbe. Sledilo bo gostovanje Gruzijskega komornega orkestra Ingolstadt, ki bo pod armensko taktirko Rubena Gazariana nastopil s kar tremi solisti: klarinetistom Fabriziem Melonijem, trobentačem Vicentejem Camposom in Giuseppejem Albanesom

Ingolstadt

Sredo bodo zaznamovala vokalno-instrumentala dela najvidnejših ustvarjalcev samospeva. Solistka večera bo priznana sopranistka Nika Gorič, ki bo združila moči s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije. Iz slovite milanske Scale prihaja na ljubljansko prizorišče Komorni orkester milanske Scale, ki se bo s solistoma predstavil z deli enega vodilnih evropskih violinskih virtuozov in skladateljev 18. stoletja, Giuseppejem Tartinijem. 

Nika Gorič

Avgustovski teden bo uvedel zvok trobente, in sicer bo z delom W. A. Mozarta nastopil uveljavljeni solist in profesor Matthias Höfs. Obiskovalci komornih koncertov boste lahko prisluhnili tudi inovativnemu kitarskemu virtuozu Maku Grgiću, ki bo s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije izvedel enega najlepših koncertov za kitaro in orkester Concierto de Aranjuez. 7. in 8. avgusta bo tako v solistični vlogi kot v duetu z glasbeno partnerico, violinistko Aleno Baevo, nastopil mlad in nadarjen pianist Vadim Kolodenko. Vsi ljubitelji baročne glasbe pa boste lahko prišli na vrsto v petek, 9. avgusta, ko bo na sporedu koncert ansambla Il terzo Suono, ki izvaja glasbo na avtentične baročne inštrumente.

Več o posameznih koncertih in prizoriščih na na spletni strani festivala.