»Tako to je v tem športu, včasih gre, včasih ne gre. Včasih se zagozdiš in je težko. Moram reči, da mi to tretje mesto pomeni kar veliko, spet sem prišel na zeleno vejo. Super je,« je po tekmi, na kateri je sicer slavil Kanadčan Kevin Drury, povedal Flisar in razkril, da pred startom ni imel najboljšega občutka. »Pet minut pred startom sem imel vsega še 'poln kufer'. Danes sem trening odpeljal tako slabo, da sem želel vse smučarske stvari kar nekam vreči in odnehati. Moram reči, da je bilo zelo težko. A tu mi pride prav ta moja 'uličarska glava'. Takrat, ko je najtežje, ne obupam. Včasih ne gre, a vse se obrne. Ne moreš kar pozabiti, kako se smuča.«


Foto: Matej Družnik


Finale svetovnega pokala v smučarskem krosu bo na sporedu 17. marca v francoskem Megevu. V skupnem seštevku je Flisar zdaj po deseti tekmi od enajstih na 20. mestu.Nad uvrstitvijo med najboljše tri pa je bila navdušena tudi skakalka Križnarjeva. »Vrhunsko! Vedela sem, da imam danes še eno priložnost, potem, ko je včeraj nisem izkoristila dobro. Uspelo mi je, naredila sem super skoka, izboljšala sem drugi del leta v primerjavi z včeraj. Moram reči, da mi bo to tretje mesto zares ostalo v spominu,« je dejala in se za dobre rezultate zahvalila svoji ekipi. »Zahvala trenerjem Stenu Balohu in Primožu Peterki, maserju Jerneju Košnjeku, trenerjem s šole in kluba Gorazdu Pogorelčniku in Zoranu Zupančiču. Oni so skozi celotno sezono stali ob meni, mi pomagali, da sem izboljšala tehniko leta, ko sem bila v zraku zakrivljena in zamaknjena. Vse to mi je z njihovo pomočjo uspelo popraviti in zares hvala vsem skupaj!« Dobro so na tekmi, kjer je zmagala Norvežanka Maren Lundby, skakale tudi preostale Slovenke. Ema Klinec si je osmo mesto razdelila z Nemko Juliane Seyfarth, Urška Bogataj je pristala na 12. mestu, Jerneja Brecl pa na 14. Brez finalnega nastopa sta ostali Katra Komar z 32. in Maja Vtič s 35. mestom. 

Naslednja tekma bo v Oslu 11. marca. Od Slovenk je v skupnem seštevku najboljša Križnarjeva, zaseda osmo mesto s 344 točkami, Bogatajeva je deveta s 305, Klinčeva pa deseta s 303.