Že samo odličje je presežek, smo namreč najmanjši narod v zgodovini Eurobasketa, ki se je okitil s kolajno, in še, do finala smo prišli povsem nepremagani. Nocoj bo za košarko in izbrano vrsto Igorja Kokoškova dihala cela država, več tisoč podpornikov v živo na prizorišču - vsa čast in hvala vsem gorečim navijačem, ki so se v zadnjem hipu odpravili na dolgo in drago pot!, tam so tudi premier Miro Cerar, zunanji minister Karl Erjavec, gospodarski minister Zdravko Počivalšek ter ljubljanski župan Zoran Jankovič. 

Na letališču Jožeta Pučnika smo opazili tudi Iztoka Čopa, ki si je v svoji bogati veslaški karieri večkrat okoli vratu obesil sijaj, s toplimi željami in čestitkami pa so našo reprezentanco prek družbenih omrežij v veliki finale pospremili tudi Peter Prevc, Zoran Dragić, brat enega od naših šampijonov, in rokometaš Luka Žvižej, če naštejemo samo nekatere.
Številni bodo v domovini za junake navijali na trgih večjih mest, morda v Hiši športa v družbi predsednika države Boruta Pahorja, pred velikimi platni in televizorji v lokalih ali pa v družinskem in prijateljskem krogu v domači dnevni sobi: kakor koli že, naša srca bodo bila za Slovenijo, v enotnem utripu. Slovenci se znamo v športu povezati kot nihče drug na svetu, to dobro vemo, zato naj bo tudi nocojšnji večer nepozaben za vse! Pripravimo torej navijaške rekvizite in skupaj zaploskajmo novemu vrhunskemu dosežku naših športnikov, v fotogaleriji pa si oglejte nekaj čudovitih utrinkov, ki jih je v objektiv ujel naš fotoreporter v Carigradu Blaž Samec.