Simfonični orkester je na odru Kongresnega trga, ob spremljavi članov Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla, predstavil obsežni simfonični in ritmosimfonični repertoar legendarnega Mojmirja Sepeta. Na Kongresnem trgu so v večerno nebo odzvanjale brezčasne Poletna noč, Med iskrenimi ljudmi, Brez besed, S teboj, Pridi, dala ti bom cvet, Vzameš me v roke in Zemlja pleše, ki jih je ustvaril skladatelj in vsestranski glasbenik, oče slovenske popevke in šansona, jubilant Mojmir Sepe. Razprodani koncert, na katerem so izvedli preplet instrumentalnih, filmskih skladb in priljubljenih popevk v izvedbi Nine Strnad in Eve Hren ter solista Klemen Golner na klavirju in Tomaž Gajšt na krilnem rogu je povezovala Miša Molk, ki je povedala tudi nekaj zanimivih anekdot iz glasbenikovega življenja.

Njegova mama je bila učiteljica, oče operni pevec, Mojmir pa je pri šestih začel igrati klavir in kot najstnik trobento, ki jo je nato tudi študiral. Takrat se je priključil tudi Plesnemu orkestru Radia Ljubljana, ki ga je vodil Bojan Adamič. S svojim Ansamblom Mojmirja Sepeta je obredel svet in ob začetku modnih revij pri nas je igral tudi na njih ter se zaljubil v manekenko Majdo Bernard, ki je pozneje postala ena največjih šansonjerk v Jugoslaviji.


Mojzesova velika ljubezen sta bila sving in džez. Neizbrisen pečat je dal Slovenski popevki, pri kateri je sodeloval od ustanovitve leta 1962 in zatem s številnimi umetniki kot skladatelj in kot dirigent na festivalu, ki je takrat potekal na Bledu. Pozneje je postal urednik za zabavno glasbo na Radiu Ljubljana. Pomemben pečat v njegovem glasbenem opusu je pustilo tudi sodelovanje z neprekosljivim Franetom Milčinskim - Ježkom. Frnikole za Franeta, Ko gre tvoja pot od tu, Pismo za Mary Brown so le nekatere od sadov njunega ustvarjanja, prvima dvema so lahko obiskovalci prisluhnili tudi na Kongresnem trgu.

Njegovim skladbam boste lahko prisluhnili na radijskih valovih obenem pa v ZKP RTV Slovenija ob jubileju vabijo k ugodnejšemu nakupu dvojnega CD-ju Sepe Majda & Mojmir: S teboj in CD-ja Melodije za vselej, na katerem jih poleg Majde prepevajo še Nino Robič, Lado leskovar, Janko Ropret, Elda Viler, Alenka Pinterič in Edvin Fliser. Kako zvenijo iz drugih ust, pa si lahko ogledate in prisluhnete tudi na DVD-ju V spomin Majdi Sepe. Vabljeni tudi k nadaljnjemu spremljanju Festivala Ljubljana!