»V celoti sprejemam krivdo in z globokim obžalovanjem in sramoto nad tem, kar sem storila, sprejemam polno odgovornost za svoja dejanja in bom sprejela tudi posledice, ki iz njih izhajajo. Sramujem se bolečin, ki sem jih povzročila svoji hčeri, družini, prijateljem, kolegom in izobraževalni skupnosti. Želim se jim opravičiti, še zlasti pa dijakom, ki vsak dan trdo delajo za to, da bi bili sprejeti na kolidž, in njihovim staršem, ki se zelo žrtvujejo, da bi lahko svoje otroke podprli, in to počnejo na iskren način,« je izjavi za javnost skrušena povedala televizijska zvezdnica.

Huffmanova naj bi plačala 15.000 dolarjev Williamu Singerju, arhitektu mreže prevar, ki je poskrbel, da so skrivaj popravili odgovore njene hčere na zaključnih izpitih, s katerimi ameriški dijaki zbirajo točke za vpis na študij. »Moja hčerka ni vedela popolnoma nič o mojih dejanjih. Izdala sem jo. Moja želja, da bi ji pomagala, ni izgovor za kršitev zakona ali nepoštenosti,« je še povedala igralka, ni pa znano, ali je bil z ženinim goljufivim posredovanjem seznanjen tudi sloviti igralec in mož Huffmanove William H. Macy, ki se sicer ni znašel na seznamu vpletenih v goljufije, Huffmanova pa naj bi s Singerjem že kovala načrt, kako bi pri vpisu na elitno šolo lahko pomagal tudi mlajši hčerki. FBI je dolgo raziskoval več primerov goljufanja ustaljenega postopka sprejema na študij, med vpletenimi so številni ugledni in premožni Američani, ki so Singerju v zameno za pomoč odšteli bajne vsote, skupno okoli 25 milijonov dolarjev.

Spomnimo, med vpletenimi je tudi igralka Lori Loughlin, zvezdnica nanizanke Polna hiša, ki je Singerju plačala kar milijon, da bi njenima hčerkama na papirju ustvaril uspešno srednješolsko veslaško kariero in jima tako na podlagi športnih uspehov omogočil vpis na univerzo. Loughlinova se za svoja dejanja za zdaj še ni javno pokesala, za zdaj še ni pripravljena priznati krivde.