Fant ni niti malo ljubosumen. Me ne ljubi?

S fantom se dobro razumeva. Skupaj sva eno leto. Imam slabo izkušnjo z bivšim fantom, zato težko verjamem, da je vse to res, da imam tako srečo, da sem našla pravega. Z njim je vse drugače. O vsem se lahko pogovarjava, do mene je pozoren, vedno se drži dogovora, nič ne komplicira. Upošteva me in lahko sem taka, kot sem. Le nekaj me malo skrbi. Niti malo ni ljubosumen. Privlačna sem in fantom všeč. V službi delam s strankami, tudi z moškimi, on pa na to sploh ne reagira. S strankami sem uradna, me pa poskušajo tudi osvajati. Na to se ne odzivam. Sprašujem se, ali me ima fant res rad. Prijateljice mi pravijo, da je čudno, ker ni ljubosumen, saj je to dokaz ljubezni. Sama mu sicer vse povem, on pa ne vrta vame. Želim si, da bi ostala skupaj. Ali mi res vse verjame in me ima rad? Kako naj se prepričam o tem?

Nika

Ob ljubečem partnerju je mogoča rast

Iz vašega pisanja veje zadovoljstvo ob odnosu s fantom, hkrati pa vas vse dobro, kar doživljate, močno bega. Skrbi vas, zdi se vam prelepo, da bi lahko trajalo. Težko verjamete, da je resnično. Niste vajeni doživljati spoštovanja, pozornosti, iskrenosti. Tudi občutki sprejetosti in pohvale so bili redki v vašem življenju. Sprejeti dobro je lahko včasih tudi težko, če je nekaj novega. Prav za to gre pri vas. Slaba izkušnja z bivšim fantom vas je zaznamovala. Verjetno pa tudi vaša družinska popotnica ni bila prav bogata s čustveno hrano. Že izbira fanta, ki je tako drugačen od prejšnjega, in to pozitivno, govori o tem, da ste osebnostno napredovali. Izbira ni bila naključna. Zgodila se je, ker ste spremenili odnos do sebe in stopili na pot samospoznavanja. Uspelo vam je vsaj nekoliko izboljšati samopodobo in okrepiti zaupanje vase. Ob ljubečem partnerju so vam odprte vse možnosti za uspešen osebnostni razvoj.

Zdaj pa še k vaši dilemi. O ljubosumju je veliko zmot. Ljubosumje je upravičeno le takrat, če lahko utemeljeno sumimo ali imamo celo dokaz, da nas ljubljena oseba vara. Takrat nam je težko, prizadeti smo in žalostni, če nas partner ne ljubi več in nas zapušča. Če imamo zdrav odnos do sebe in ga resnično ljubimo, ga ne bomo poskusili za vsako ceno obdržati, temveč bomo spoštovali njegovo odločitev. To je izraz prave ljubezni, ko premagamo lastno bolečino in ne omejujemo partnerja v njegovi svobodni izbiri. Pogosto pa se srečamo z drugimi oblikami ljubosumja, ki nimajo z ljubeznijo nobene zveze, so pa vedno povezane s posesivnostjo. Opraviti imamo z ljudmi, ki so bolestno ljubosumni. To pomeni, da za njihovo ljubosumje ne obstajajo nobeni utemeljeni realni sumi in jih tudi ne morejo dokazati. Ker so po naravi sumničavi, nastane vse le v njihovi glavi. Taki ljubosumneži nenehno kontrolirajo, preverjajo in s tem maltretirajo na vse možne načine svoje partnerje. Vpletejo celo detektivske agencije. Čeprav ne dobijo dokazov, vztrajajo pri svojem in trdijo, da jih partner vara, jim stalno laže in ni iskren. Za takim vedenjem se skrivajo ljudje z izrazito slabo samopodobo, nezaupanjem vase, manjvrednostnimi občutki, nesposobni so resnično ljubiti.

Zdi se mi, da ste se s tako vrsto ljubosumja že srečali, morda v primarni družini, pa tudi vašemu bivšemu fantu tako vedenje ni bilo tuje. V zdravem partnerskem odnosu ni prostora za take igrice. Temelj ljubezenskega odnosa je zaupanje in iskrenost. Ko nam je partner resnično čustveno blizu, ga čutimo. V pravem ljubezenskem odnosu je zvestoba samoumevna. Fant čuti vašo ljubezen, zato nima vzroka, da bi bil ljubosumen. Vi pa se kljub temu, da se moški vrtijo okoli vas, ne zmenite za nobenega, ker ste svojemu izbrancu podarili srce. Svetujem vam, da se o tej temi pogovorite s fantom. Pogovarjajta se pogosto o tem, kaj čutita v vajinem odnosu in kako ga doživljata. Prepričana sem, da se bo strinjal s tem, kar sem vam napisala, pa tudi povedati vam bo znal, da se zaveda, da ste privlačni tudi drugim, in da mu to ni najbolj všeč, vendar vam zaupa. Tako bo pokazal kanček ljubosumja, ki ga vi od njega pričakujete, in to naj bo čisto dovolj za začimbo vajinega odnosa.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE