Številnih hranil, ki jih telo potrebuje, ne zaužijemo. Naš jedilnik iz različnih razlogov ni dovolj raznolik. Naše telo je prikrajšano, saj številnih nujnih hranil samo ne zna proizvesti.

Med najbolj znanimi so maščobne kisline omega. Medtem ko omega-6-maščobnih kislin (sončnično olje, meso, perutnina, jajca …) zaužijemo v izobilju, nam omega-3 (zelenolistna zelenjava, avokado, oreščki, ribje olje, krilovo olje, olje alg …) primanjkujejo.
Razmerje bi moralo biti 1 : 1 ali največ 3 : 1 v prid omega-6, je pa 17 : 1. Torej jih zaužijemo 17-krat več. To pomeni, da nam omega-3 res zelo primanjkujejo in z njimi težko pretiravamo.

Takega problema Eskimi nimajo, saj vsakodnevno jedo hrano, bogato z omega-3-maščobnimi kislinami.


Zakaj tak hrup okrog omega-3?

Omega-3 so zelo pomembne za srce, možgane in vid. Imajo tudi močno protivnetno vlogo. Najbolj pomembni omega-3-maščobni kislini sta EPK in DPK, prva za ožilje, druga pa je sestavni del možganov.

Praviloma se je treba za uživanje omega-3-maščobnih kislin vsaj malo potruditi, na primer z iskanjem kakovostnih živil, kot so plave ribe, ostrige, nekatera semena, avokado, oreščki itd. Dodatno nas zaposli priprava jedi, na koncu pa še okus.

Ni jih malo, ki jim veselje do rednega vključevanja živil z omega-3 kratijo neprijeten okus ribjega olja, spahovanje in težavno požiranje kapsul.

Zdaj teh zadreg ni več.

Obstaja rešitev za vse omenjene izzive.

Pastile OMEGAStrong® – velika koncentracija super čistih omega-3 za telo

Pastile OMEGAStrong® so novejša oblika omega-3. So mehke in zelo dobrega okusa. So popolnoma brez motečega vonja in občutka po ribjem olju.

Vsakodnevno jemanje, ki koristi možganom in srcu, tako postane prijetna izkušnja. Enostavno jih prežvečite, kjerkoli, kadarkoli, celo brez kapljice vode. Pastile gredo enostavno po grlu.

 

Večja biološka razpoložljivost – več omega-3 na voljo za možgane in srce

Lahko zaužijete veliko ribjega olja, pa omega-3 ne bodo na voljo telesu, ker imamo tu še prepreko, ki jo moramo preseči. Olje se mora razgraditi s prebavnimi encimi!

Mehke pastile OMEGAStrong® zagotavljajo 44 % večji izkoristek kot kapsule. Omega-3 v mehki pastili OMEGAStrong® je na voljo v obliki veliko drobnih oljnih kapljic. Tako se zelo poveča površina za prebavne encime in več omega-3 je na voljo za absorpcijo v telo.


Super čiste omega-3 najvišje kakovosti

Vir omega-3 mehkih pastilah v OMEGAStrong® so zgolj sardoni. Male plave ribe z začetka prehranjevalne verige, ki jih gojijo v enem najčistejših delov Tihega oceana, certificiranem z oznako Friend of the Sea*.

Izjemno čistost olja z omega-3 omogoča edinstven proces prijazne in trajnostno naravnane proizvodnje. Ta zagotavlja najvišjo kakovost z nadziranjem in s testiranjem dodatnih 24 izbranih kritičnih dejavnikov.

*Cilj Friend of the Sea je zaščititi oceane za prihodnje generacije. S pomočjo promocije certificirane trajnostne morske hrane in omega-3, pridobljenih s trajnostnim ribolovom in ribogojstvom, proizvaja izdelke, prijazne oceanom.


Prednosti mehkih pastil OMEGAStrong® 

Poleg 44% boljšega izkoristka je okus pastil prijeten in dober. Uživanje ne povzroča spahovanja, zato so mehke pastile OMEGAStrong® primerne tudi za ljudi z občutljivim želodcem.

Za doseganje priporočenih količin omega-3 zadostujeta že 1 do 2 pastili na dan.

Poleg tega so mehke pastile OMEGAStrong® brez sladkorja, umetnih sladil, glutena, laktoze, umetnih arom ali barvil in so primerne za sladkorne bolnike.

Za vaše otroke pa je na voljo posebna [MULTI] oblika za otroke, v kateri smo združili primerne super čiste omega-3 (otroci potrebujejo več DHK) z dodatkom vitaminov (B, K2 in D), mineralov, holinom in metilirano folno kislino, OmegaMulti Junior®. Omega-3 so pomembne za razvoj možganov in za normalno rast otrok. Ste vedeli, da dodajanje omega-3 v prehrani izboljša koncentracijo, pomnjenje in sposobnost branja? Zmanjša pa se hiperaktivnost. Tudi OmegaMulti® Junior so v obliki mehkih pastil. Otroci jih obožujejo.

Za eskimsko dieto lahko OMEGAStrong® naročite tukaj in OmegaMulti® Junior tukaj. Dostava za obe prehranski dopolnili je brezplačna.

OMEGAStrong® in OmegaMulti® Junior sta prehranski dopolnili.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja.
Omega-3 EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca (dnevni vnos 250 mg).
Omega-3 DHK ima vlogo pri delovanju možganov in vida (dnevni vnos 250 mg).