Najboljša Slovenka Ema Klinec, ki je v kvalifikacijah dosegla rekord skakalnice (91 m), je bila danes tretja. To je za Klinčevo že druga uvrstitev na zmagovalni oder letos, na današnji prvi tekmi od dveh sta jo ugnali le Nemka Katharina Althaus, ki je osvojila zlato, in Japonka Sara Takanashi, ki je bila druga. Klinčeva je s tem ponovila uspeh s prve postojanke to zimo v Lillehammerju. 


Foto: Matej Družnik


Najboljša slovenska skakalka sicer po tekmi ni bila zadovoljna s svojimi nastopi. »Sama z današnjimi skoki nisem zadovoljna. Prvi je bil slab, a sem v zraku nekako izvlekla metre, ki so me popeljali do četrtega mesta in to mi je dalo motivacijo, da se izboljšam v drugi seriji. V finalu je bil skok povprečen, tako da sem zelo vesela stopničk in tudi tega, da nam je uspel zelo lep ekipni uspeh. Sicer pa imam sama še veliko rezerv,« je dejala 20-letna skakalka, ki je v kvalifikacijah dosegla rekord naprave, danes pa ga je izboljšala Althausova.


Foto: Voranc Vogel


Za izjemen slovenski dan v Franciji sta poskrbeli še Nika Križnar in Urša Bogataj s petim oziroma šestim mestom, Špela Rogelj pa je bila dvanajsta. Brez finala je ostala Jerneja Brecl na 35. mestu. Edina v slovenski reprezentanci, ki se prek kvalifikacij ni uvrstila na tekmo, je bila najbolj izkušena, Maja Vtič, ki se vrača po poškodbi. Po najboljši tekmi v tej sezoni je glavni trener reprezentance Zoran Zupančič povedal, da je to realna slika, kam ta čas sodijo njegove varovanke. »Včasih so razmere v naš prid, spet drugič ne, danes pa smo iztržili dobre. Naša najboljša štiri dekleta so danes zelo dobro oddelala tekmo zelo dobro. Naredila so svoje skoke, že od prvega skoka na treningu so bile vse štiri stabilne. Vedno še iščemo rezerve. A nekje na teh mestih, kjer so bile punce danes, se trenutno nahajamo. Z dobrimi skoki pa znajo pokazati še več.« 

Sezona svetovnega pokala za dekleta se po odpadlem vikendu v nemškem Titisee-Neustadtu nadaljuje v Franciji, ki je zadnja postojanka to zimo. Jutrišnja tekma bo na sporedu ob 11. uri.