Film o razvpitem pevcu Eltonu Johnu bo režiral Dexter Fletcher, ki je pred tem prevzel tudi režijo za še en biografski film, o Freddieju Mercuryju. Eltona bo upodobil mladi valižanski igralec Taron Egerton, ki je pred tem zaigral že ob boku Toma Hardyja v filmu Legenda, izkušnje pa ima tudi z biografskimi filmi, saj je pred dvemi leti stopil v čevlje komičnega britanskega smučarskega skakalca Michaela 'Eddieja' Edwardsa v drami Orel Eddie. 


Foto: Shutterstock


Angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John, ki se je rodil leta 1947, je v svoji večdesetletni karieri nanizal številne uspešnice, med drugimi Don't Let The Sun Go Down On Me, Candle in the Wind, Sorry Seems To Be The Hardest Word in Crocodile Rock. John je bil tudi eden prvih velikih zvezdnikov, ki je v 80. letih odkrito spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti. 


Elton John z možem Davidom Furnishem, s katerim sta uradno poročena od leta 2014, ko je Velika Britanija legalizirala istospolne poroke.


Danes 71-letna glasbena legenda, še naprej ljubi nastopanje in je napovedal novo veliko, sicer zadnjo, turnejo po svetu. Obsegala naj bi kar 300 koncertov na petih kontinentih, pričel pa jo bo 8. septembra in sklenil predvidoma v letu 2021. John je pred nekaj leti navdušil tudi slovensko občinstvo, 2011 je prvič in sodeč po napovedih tudi zadnjič doslej nastopil v ljubljanski areni Stožice.