»Obiskala sva 10 držav, med drugimi Kitajsko, Korejo, Singapur, Taiwan, Vietnam in Japonsko. Na turnejo v te kraje naju je pripeljala skladba Gold, ki je ogromen uspeh in odličen odziv požela na kitajski aplikaciji Tik Tok. To je bila odskočna deska, ki naju je v sklopu turneje popeljala tudi na osrednji oder festivala Ultra Korea ter Ultra Singapur,« sta nad Azijo navdušena Miha in Marko. »Naj poudariva, da sta to festivala, ki v tem delu sveta veljata za dva največja in najvplivnejša dogodka. Zagotovo torej lahko trdiva, da je ta izkušnja odlična priprava tudi za Ultra Europe festival, ki se je pravkar pričel v Splitu,« navdušeno pripoveduje zvezdniški dvojec, ki je na Kitajskem doživel pravo presenečenje. 

»Pred klubi v katerih sva nastopila naju je pričakalo med 300 in 400 Kitajcev, ki so od navdušenja kar kričali. Presenečena sva bila nad čustvenimi dogodki, hkrati pa si niti nisva znala razložiti od kod zdaj vse to in zakaj kar naenkrat tolikšna pozornost. Morava priznati, da naju je  Kitajska navdušila, res je neverjetna. Tamkajšnji klubi niso niti približno podobni evropskim, to so kraji kjer je mogoče zbrati več tisoč ljudi. Mesto Guangzhov kjer sva nastopila, ima 40 milijonov ljudi in 2000 klubov, Šanghaj je v tem pogledu celo boljši. Da si lažje predstavljate, nekdo, ki naju želi najeti za nastop, vodi naenkrat tudi po 200 klubov, to so res neverjetne številke. Tu ni prostora za pogajanja za pičlih 100 evrov,« pravita Miha in Marko, ki v smehu dodajata, da po vseh nastopih, ki sta jih v Aziji odigrala, v nekem trenutku niti nista več vedela v katerem mestu se sploh nahajata. »Kitajci ljubijo tako imenovane "dolge nosove" – belo kožo,« zatrjujeta fanta. “Če znaš poleg tega ustvarjati še dobro glasbo, potem tam zagotovo lahko uspeš!« 


Zvezdniški dvojec po tovrstnem uspehu ugotavlja, da lahko naslednjih šest ali sedem let končno živita zgolj od glasbe, do kar ju je pripeljalo tudi zavedanje, da živimo v časih, ko se je potrebo osredotočiti na širni svet, saj doma glasbeniki preprosto ne morejo opraviti dovolj nastopov, da bi s tem zaslužili za preživetje. V tujini pa so številke drugačne, elektronska ustvarjalca na leto nastopita namreč tudi do 110-krat, kar je več kot odlično. 


Edinstveni dvojec pa se že veseli trenutka, ko bo ponovno stopi na veliki, tokrat v okviru festivala Ultra Europe. Miha in Marko bosta ob tej priložnosti predstavila tudi pet novih pesmi, vse pa je ovito v tančice skrivnosti. Nastopila bosta namreč zadnji večer, ko bodo na glavnem odru za veliki finale poskrbeli tudi sloviti Swedish House Mafia. »To je za naju super, vsi bodo namreč čakali to nedeljo in midva bova del nje,« sta navdušeno povedala. 


Ko govorita o svoji glasbeni poti, Miha in Marko rada poudarita, da njunega uspeha ne bi bilo, če ne bi bilo Joea Bašića organizatorja in direktorja festivala Ultra Europe: »Joe je za razliko od mnogih drugih verjel v naju in to od samega začetka. Vedno je govoril, da je le vprašanje časa, kdaj bova eksplodirala. On je eden tistih, ki je videl in čutil, da midva v svojo glasbo verjameva. So namreč ljudje, ki glasbo ustvarjajo iz drugih vzgibov, bodisi zaradi financ ali celo zaradi pozornosti deklet, kar pa se nama ne zdi pravi recept za uspeh.« Ultra festival je torej popotnica dua Vanillaz, ki ju bo v nedeljo zvečer popeljal v nove višave, a se fanta zavedata, da je pred njima še dolga pot. »Kdo ve kam naju bo še vodila,« se sprašujeta simpatična glasbenika.