Življenje je najbrž lažje, če takrat, ko trpiš, ob sebi nosiš zaupanje v nekaj več od sebe. Ateisti nimamo te »bergle«.

Bog ni samo gumb, na katerega pritisneš, ko je sila; Bog je prisoten, kot način mišljenja in življenja. Zagotovo ni lahko biti ateist, kajti s tem si svoje horizonte zaprl le v to življenje; ves čas si lahko prestrašen, da boš izigran.
Ko zboli mlad človek, ki v Boga ne verjame, je ob diagnozi občutek izigranosti neizogiben. Verujoči pa ve, da ima še eno možnost. Zaveda se, da je gospodar življenja Bog, zato on sam ne more biti izigran.
Ob tem se spomnim na zanimivo raziskavo avstrijske publicistke, ki je, ko je govorila o strahu v sodobni družbi, omenila prav strah pred izigranostjo. Ta je razumljivo večji v ateističnem in manjši v v...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE