Ogromna modna pista, primerljiva s tovrstnimi dogodki v tujini, je gostila bolj in manj uveljavljena imena. Dramatični, sodobni in nevsakdanji videzi so dokazali, da je slovenska moda daleč od sivine že videnega, vsak oblikovalec je s samostojno vizijo poskrbel za svež navdih in drugačno vzdušje. Za izjemen videz modelov so poskrbeli Mare dresura frizure in MUD studio Slovenija.


Young@Squat

V zadnji skupni kolekciji oblikovalcev, ki sestavljajo ekipo, Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan so se avtorji poigrali z dekonstrukcijo klasičnega krojenja.


Julija Kaja Hrovat

Lanskoletna prejemnica MBFA v oblikovanju črpa iz lokalnega okolja, svojim oblačilom pa želi vdahniti pridih slovenskega naroda.

Milice Vukadinović

Beograjska oblikovalka, zaprisežena oblikovanju za moške, je svoje fante poslala na potep v divjino.

SUSNYARA

Nina Šušnjara je navdih poiskala v dramatičnih ženskih likih priljubljenih serij s TV zaslonov, njene skrivnostne ženske bodo burile duhove še dolgo po koncu tedna mode.

Draž

Prepoznavno oblikovanje Pletilnega studia Draž pod vodstvom Urške Draž vsakič postreže z novo reinterpretacijo idej in niti. 


SOFIA NOGARD

Boštjan Mljač in Mija Curk prisegata na brezčasno arhaičnost, ki je po njunem edina vstopnica v sodobnost.


Allelier Terra Urbana

Kostumografinja in modna oblikovalka Mateja Benedetti ter grafična oblikovalka Saša Kladnik sta podpisani pod razkošne kroje blagovne znamke Allelier Terra Urbana, ki se jih ne bi sramovala nobenga kraljica. Uporaba usnja odlično ujame moč sodobne ženske, ki ve kaj želi, in si tega ne pusti vzeti. 

AKULTURA

Alenka Globočnik zanika okvire povprečja in rada poseže po asimetričnih linijah. Njena oblačila nosijo nezamenljiv pridih urbanih bojevnic, ki samozavestno osvajajo svet.