Število femicidov v Sloveniji raste. Kot poroča Društvo SOS telefon, se večina primerov zgodi tam, kjer povzročitelj ni bil prijavljen policiji in žrtev ni iskala strokovne pomoči. Pri tretjini, kot je tudi zadnji primer iz okolice Sevnice, pa se umor zgodi, ko so bile prijave že podane in strokovne službe intervenirale. Beremo o institucionalnem podcenjevanju, tem, da žrtev po prijavi še naprej živi s povzročiteljem nasilja, šibki podpori socialnega kroga. Žrtve nasilja, tudi ko spregovorijo, večinoma ostanejo same. 

Družbene razmere so najbolj izrazito nasprotje tega, kar bi bilo treba učiti o tako opevani ničelni toleranci do nasilja. Še nikoli v tridesetih letih samostojne države ni bilo toliko državno spodbujanega nasilja do državljanov in poskusov legitimiranja takega...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!