Usodno srečanje je bil letošnji naslov; skrivnosten in obetajoč nepredvidljiv zasuk. Vsekakor vabljiv za razkritje, kdo (ali kaj) ima moč svet obrniti na glavo. Žirija, ki so jo sestavljale Sabina Obolnar, Valentina Smej Novak in Klavdija Miko, je med 135 zgodbami, ki so na naš naslov prispele do 4. maja 2018, izbrala deset stvaritev. Njihove avtorice oziroma avtorji se še skrivajo za šiframi, usodna srečanja, ki jih pišejo njihove zgodbe.

Deset najboljših vam razgrinjamo tukaj. Temeljito jih preberite, drage bralke in spoštovani bralci, izberite svojo favoritko – tisto, ki zadene kot usodno srečanje samo – in glasujte zanjo tako, da izpolnete glasovnico pod zgodbo, ki vam je najbolj všeč.  

Upoštevali bomo vse kupone z glasovi, ki bodo v uredništvo prispeli do vključno petka, 24. avgusta 2018. Prešteli jih bomo in ugotovili, katera je Onina zgodba 2018. Nominiranke in zmagovalko bomo s polnimi imeni razkrili in razglasili na sklepni slovesni prireditvi, predvidoma v začetku septembra.

Avtorici najboljšega literarnega prispevka, torej tisti, katere usodno srečanje bo razburkalo največ src, bomo podarili tradicionalno Onino pero in 500 evrov bruto.

Seveda bomo poskrbeli tudi za praktične nagrade za dvajset izžrebanih bralk in bralcev, ki boste poslali kupone s svojimi glasovi za zmagovalno zgodbo ali zanjo glasovali na spletni strani www.onaplus.si. Obdarili vas bomo s privlačnimi Oninimi nagradami.