Na naš naslov je do 15. maja 2017 priromalo 137 razkritij, kaj vse piše življenje na temo (od)ločitev. To je bila namreč letošnja tema natečaja za Onino zgodbo. Vse je prebrala žirija, ki so jo sestavljale Sabina Obolnar, Valentina Smej Novak in Klavdija Miko, ter izbrala deset finalistk.

Razgrinjamo vam jih v posebni knjižici. Priložena je poletni reviji Onaplus, ki izide v torek, 4. julija 2017. Preberite jih, drage bralke in spoštovani bralci, in glasujte za zgodbo, ki vas je najbolj prevzela. Izberite Onino zgodbo 2017.

Na literarni natečaj so prispele anonimno (kot je bilo zapisano v razpisnih pogojih), podpisane so s šifro avtorice ali avtorja. Niso lektorirane, popravili smo le najbolj grobe slovnične in pravopisne napake. Za najbolj svojo pa lahko od danes naprej glasujete tudi tukaj. 


Upoštevali bomo vse kupone z glasovi, ki bodo v uredništvo elektronsko ali po navadni pošti prispeli do vključno petka, 11. avgusta 2017. Prešteli jih bomo in ugotovili, katera je najzgodba leta 2017. Nominiranke in zmagovalko bomo s polnimi imeni razkrili in razglasili na sklepni prireditvi, v Hiši sanjajočih knjig Ljubljana, v ponedeljek, 18. septembra 2017.  

Avtorica (ali avtor) najboljšega literarnega prispevka bo nagrajen(a) s 500 evri bruto. Seveda bomo poskrbeli tudi za praktične nagrade za dvajset izžrebanih bralk in bralcev, ki boste glasovali za svojo favoritko. Obdarili vas bomo s privlačnimi Oninimi nagradami.