Ljubezen nam je vsem v pogubo. To je bil letošnji naslov. Žirija, ki so jo sestavljale Sabina Obolnar, Valentina Smej Novak in Klavdija Miko, je med 167 prispevki izbrala deset finalistk za Onino zgodbo 2019

Na literarni natečaj so zgodbe prispele anonimno (kot je bilo zapisano v razpisnih pogojih), podpisane so s šifro, niso lektorirane, popravili smo le najbolj grobe slovnične in pravopisne napake. Med desetimi izbranimi zgodbami ste bralke in bralci lahko celo poletje glasovali za svojo najljubšo in z velikim veseljem vam sporočamo, da smo z vašo pomočjo dobili tudi letošnjo zmagovalko. 

Najbolj vas je prepričala zgodba z naslovom V parku za gradom, pod katero se je podpisala avtorica Mateja Gomboc. Zmagovalka je osvojila tradicionalno Onino pero in 500 evrov bruto, nagradili pa smo jo na literarni slovesnosti na Vodnikovi domačiji Šiška. Več o večeru preberite tukaj, zmagovalno zgodbo in devet finalistk pa si lahko še vedno preberete spodaj. 

Najlepša hvala še enkrat za vaše sodelovanje. Se beremo spet prihodnje leto, do takrat pa vam želimo obilo literarnega navdiha!