Ustanoviteljica poslovne šole IEDC je krepitvi vezi s francoskimi poslovnimi šolami v svoji karieri dajala poseben pomen, njen prispevek k dobrim meddržavnim odnosom, predvsem na področju poučevanja menedžmenta, pa ni ostal neopažen. Francija ji je z najvišjim francoskim državnim odlikovanjem želela izkazati priznanje za pomembno delo, ki ga opravlja, blejsko poslovno šolo je namreč v vseh teh letih povezala z uglednim Institut europeen d'administration des affaires (Insead) iz Fontainebleauja pri Parizu in z univerzo v Aix-en-Provence na jugu Francije ter s številnimi drugimi francoskimi poslovnimi šolami, ki so članice mednarodnega združenja Ceeman (Central and East European Management Development Association) in mu predseduje tudi sama Purgova. 


 Na levi, Florence Ferrari, francoska veleposlanica v Sloveniji, na desni, prof. dr. Danica Purg, ustanoviteljica, direktorica in dekanja IEDC -Poslovne šole Bled. Foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji


Z njenimi prizadevanji je število francoskih slušateljev v času od ustanovitve IEDC leta 1986 do danes preseglo število 100, vse našteto pa je več kot tehten razlog za odlikovanje vitezinje nacionalnega reda legije časti, ki ga je Purgova včeraj prejela iz rok veleposlanice Florence Ferrari na francoskem veleposlaništvu v Sloveniji. Gre za najvišje francosko državno odlikovanje, ki ga je leta 1802 ustanovil Napoleon Bonaparte, in s katerim se lahko v naši državi pohvalijo le še štirje drugi Slovenci; direktorica Narodne galerije Barbara Jaki, v Parizu živeči filozof, fotograf in borec za pravice slepih Evgen Bavčar, zamejski pisatelj Boris Pahor ter že pokojni romanist, pisatelj, prevajalec in politik Andrej Capuder. 

Na veleposlaništvu in poslovni šoli IEDC so ob podelitvi odlikovanja pojasnili, da je Francija s tem Purgovi izrazila spoštovanje za njeno predanost in zavzetost pri krepitvi bilateralnih odnosov med Francijo in Slovenijo, zlasti na področju poučevanja menedžmenta.