Morda se sliši stereotipno, toda mnoge dame se pritožujejo, da svojemu izbrancu ne morejo povedati prav vsega, takoj ko jim pride na misel, oziroma da morajo previdno izbirati besede, s katerimi bodo partnerju obelodanile novico, težavo, strah itn. Ameriška anketa je pokazala, katere iztočnice za pogovor moškim naredijo največ sivih las. So vam kaj znane?

Pogovoriti se morava. Ko zaslišijo ta uvod, si predstavljajo vse mogoče očitke, ki bodo v prihodnjih nekaj minutah leteli nanje. Pa čeprav si morda želite pogovoriti o skupnem dopustu, preživljanju praznikov, ogledu novega filma v kinematografih itn., bodo trepetali pred katastrofo. Želijo si, da bi njihove srčne izbranke raje takoj prešle na bistvo in jim olajšale pričakovanje.Si morda ljubosumen? Seveda je, to je povsem retorično in torej zanje nepotrebno vprašanje. Če vas ima rad, bo ljubosumen vsakokrat, ko boste omenili osebo, ki bi po njegovem lahko ogrozila vajin odnos. Lahko je prijazen sosed, ustrežljiv natakar, uvideven nadrejeni … Koliko pa vam v resnici pomeni ta oseba, če jo tako pogosto omenjate?

Prijateljica meni, da … Sploh če gre za spolnost, bi moški najraje videli, da se njihove partnerke o tem ne bi pogovarjale s prijateljicami. A ker se zavedajo, da je to nemogoče pričakovati, si želijo le, da bi prijateljice prizanesle s svojimi nasveti o tako intimni zadevi. Seveda, pohvale so vedno dobrodošle, a ko med rjuhami ni vse ravno blesteče, si želijo, da bi partnerka to zadržala zase. Ali vsaj, da ne bi prosila za pomoč prijateljic!

Vsi moški … Nikar ga ne umeščajte, razvrščajte, opredeljujte … Tudi on si želi biti za vas unikat, poseben, eden in edini, zato jih takšno posploševanje na začetku pogovora povsem dotolče.Če bi me imel resnično rad, potem bi … Nikar ga ne izsiljujte! Tako namreč doživljajo tako odločne sodbe, ki jim obenem odvzame priložnost za argumentiranje. Raje mu povejte takoj, kaj si želite in kaj vas moti, in mu dajte priložnost, da se zagovarja.

Ni čudnega, ko pa so tvoji prijatelji enaki! Verjetno je res najlažje obsoditi druge, a dejstvo je, da moški v družbi zelo površno vplivajo drug na drugega. Torej, če ga je polomil, je zato kriv povsem sam, prijatelji ga niso nagovorili k temu. Medtem ko je pri ženskah drugače, kažejo ankete, saj se pred pomembnimi odločitvami zelo rade posvetujejo druga z drugo …

Ali je tvoja bivša … Nikar ne drezajte tja. Ona je preteklost, nikar se ne primerjate z njo, navsezadnje je zdaj z vami in vas – pa čeprav imate morda takšen občutek – postavlja ob bok z nikomer.  Že stokrat sem ti rekla … Pa saj ni otrok! Nikar ne dramatizirajte po nepotrebnem. Če se ne pogovarjata o morebitnem koncu zveze, so takšne izjave absolutno pretirane. Če jih boste pogosto ponavljale, boste svojim nameram odvzele vso resnost.